StoryEditorOCM
4 kantunaPUČINSKI PROBLEMI

Na Molatu ostali bez pošte i penzija! Nikoga nije briga za otoke, a mi ‘penzići‘ ne možemo ništa poduzeti

Piše Bruno Šoba
30. kolovoza 2024. - 10:26

Na otoku Molatu pošta ne dolazi stanovnicima već tjednima. Navodno je nakon odlaska starog poštara u mirovinu, mještanin koji je trebao biti njegov zamjenik, iznenada odustao od posla. Na stranici Hrvatske pošte za područni ured Molat, stoji napomena "Od 27.8.2024. poštanski ured privremeno zatvoren." Nikakvih drugih informacija nema.

Paketi ne stižu, a umirovljenici iz Molata, Brgulja i Zapuntela ne mogu do svojih mirovina. Naime, osim što im nema tko nositi pisma, ne radi im ni bankomat. Vožnja trajektom do Zadra traje skoro četiri sata, tako da im dolazak do grada nije pristupačna opcija. Prema informacijama koje su mještani dobili, očekuje se da poštara neće imati naredna tri mjeseca.

- Opekla sam se na novinarima i zato vam odmah kažem ne! - započela je rezolutno, ali pristojno gospođa Henryka-Sylwia Tetzlaff-Mračić, tehnička predsjednica mjesnog odbora Molat.

- Ne, ne, nijedne novine ni televizija nam nikada nisu pomogli, pa ne vjerujem ni da možete sada vi, zato ne bih uopće o ovom problemu s novinarima razgovarala - nastavila je gospođa Henryka.

Ipak, "odbijajući" komunikaciju, rekla nam je kako je ovaj problem samo dio nebrige za otoke vladajućih. Pitali smo je kako se građani nose s problemom kojega imaju s poštom i bankomatom.

- Ne funkcioniramo! Nikoga nije briga za otoke, na otocima nema mladih, a mi "penzići" ne možemo ništa poduzeti. Nećemo o ovome s novinarima razgovarati.

Zašto?

- Jer vi izvrnete moje riječi, a ako dođe televizija, oni izmontiraju na neki svoj način i naprave glupost. Oprostite, ali ne bih, znam da se ljutite, shvaćam ja vas, ali shvatite vi mene.

Ne ljutimo se gospođo.

- Borila sam se i za povoljnije cijene karata i ništa, za otoke vam nažalost nikoga nije briga, nije ovo s poštom prvi naš problem - zaključila je gospođa Henryka.

Pokušali smo dobiti Hrvatsku poštu, čuti njihovo obrazloženje, tj. odgovor, kada će njihovi korisnici dobiti uslugu koju im je Hrvatska pošta obvezna pružati. Prilikom svakog od brojnih pokušaja poziva, "svi agenti su trenutačno bili zauzeti".

Na pisani upit, do zaključenja ovoga teksta, odgovor također nije dobiven.

image

Zapuntel 

Luka Gerlanc/Cropix
image

Brgulje Molat

Jure Mišković/Cropix/
image

Hrvatska pošta

Vojko Bašić/Cropix
19. rujan 2024 23:42