StoryEditorOCM
4 kantunaILEGALNI PRIKLJUČAK

Mali bazen kod staračkog doma ponovo izgleda kao septička jama: sugrađani se pitaju u čemu je problem i kako ga konačno riješiti

Piše M.M/I.I.
26. siječnja 2022. - 11:21

Prolaskom sustava odvodnje prije nekoliko godina, navodno je riješen problem izlijevanja kanalizacije u retencijski bazen kod Doma za starije i nemoćne Zadar.

No, kako nam šalje naš čitatelj, danas stvari kao da su se vratile na ”staro i neslavno”: toliko smrdi da se ne može niti prolaziti uz uvalu Maestral!

- Bara je 50-ih godina služila kao javno kupalište sve do 70-ih kada se zbog novogradnje kuća i nepostojanja kanalizacije pretvorila u jednu veliku septičku jamu krcatu gov*na, wc papira, uložaka, štapića za uši... Smrad koji nastaje kad je oseka vam ne mogu opisati, dođe vam da iščupate nos i cila pluća van – pokušava slikovito objasniti naš čitatelj dodajući kako, kad se smatralo da je problem riješen kad je kanalizacija konačno prošla tom, ali i okolnim ulicama.

- Situacija danas je ista, kanalizacija iako je prošla ulicom i okolnim ulicama, nekolicina mudraca, koja nije htjela platiti radove i priključak na mrežu kanalizacije se spojila na oborinske vode. Oborinske vode koje bi trebale skupljati vodu s ulica i usmjeravati je u more, sada usmjeravaju fekalije i ostale produkte ovih nekolicine neandertalaca, kad ih tako moram nazvati. Pa evo i dan danas možete prošetati tim predivnim parkom i uživati u raznim oblicima tih produkata ljudi i disati punim plućima – ljutito je komentirao građanin, pozivajući gradske vlasti na reakciju.

Odvodnja: Netko je kanalizacijsku cijev ilegalno priključio na odvodnju oborinskih voda

O ovom problemu obavijestili smo i direktora Odvodnje, Grgu Peronju, koji nam je kazao kako taj retencijski bazen služi isključivo za odvodnju oborinskih voda. 

- Netko je očito kanalizacijsku cijev ilegalno priključio na odvodnju oborinskih voda. Poslat ćemo sada inženjera na to mjesto da pokuša utvrditi što se dogodilo. Inače oko tog retencijskog bazena sve su cijevi fekalne vode priključene na kanalizaciju, kazao je Peronja.

30. travanj 2024 06:37