StoryEditorOCM
Regijatuga preteška

Kosta K. opet doveden na sud sa Psihijatrije; evo što ga je pitala majka dječaka kojeg je ubio, gotovo svi se rasplakali

Piše Vijesti SD
17. listopada 2024. - 11:20
Dječak Kosta K. prebačen je na sud iz dječje Psihijatrijske bolnice iz koje je izveden zaklonjen paravanima i pripadnicima specijalne policijaCropix/Cropix

NOVO Današnje suđenje završilo je oko 14:20 sati.

Zgradu suda napustili su članovi obitelji ubijenih, kao i majka dječaka ubojice, Miljana Kecmanović.

Sljedeće ročište zakazano je za 1. studenog u Palači pravde u Beogradu.

14:18 - U Beogradu je nastavljeno suđenje dječaku Kosti K. koji je lani u svibnju pobio devet svojih školskih kolega i zaštitara.

Suđenje je zatvoreno za javnost, no Blic neslužbeno doznaje najpotresniji trenutak bio kad se dječaku ubojici obratila majka ubijenog Andrije Čekića.

Ona ga je, navodno, drhtavim glasom pitala: ‘Zašto si mi ubio sina jedinca?‘ Međutim, odgovor nije dobila.

U tom trenutku gotovo svi u sudnici su zaplakali.

11:20 - Sudac je odredio kratku pauzu. Iz zgrade suda su izašle sestra ubijenog čuvara Dragana i majka ubijene Sofije Negić, piše Blic.

10:00 - U sudnicu je stigla i Miljana Kecmanović, dječakova majka.

Odvjetnik članova obitelji stradalih Ognjen Božović rekao je kako se nada da će danas dobiti odgovor na pitanje koji je bio motiv višestrukih ubojstava.

image

roditelji ubijene djece dolaze na sud, Dragan i Nina Borović Kobiljski

Cropix/Cropix
image

Majka Miljana Kecmanović dolazi na sud

Cropix/Cropix

09:40 - Dječak ubojica prebačen je iz bolnice na sud. Ulaz u bolnicu iz koje je izveden bio je zaklonjen paravanima, a od pogleda su ga štitili i pripadnici specijalne policije. Na glavi je imao kapu i sivu kapuljaču.

image

Dječak Kosta K. prebačen je na sud iz dječje Psihijatrijske bolnice iz koje je izveden zaklonjen paravanima i pripadnicima specijalne policija

Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix

Blic navodi kako su pripadnici policije i bolničari stavili su bijeli paravan na ulaz kako niko ne bi vidio dječaka ubojicu, a potom su napravili živi zid od svojih tijela dok je on izlazio iz bolnice i ulazio u vozilo hitne pomoći.

U zgradu suda u ovim trenucima stižu roditelji ubijene djece.

Suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima Koste K., osnovnoškolca koji je u svibnju prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devetero učenika i čuvara, trebalo bi se u četvrtak nastaviti na Specijalnom sudu u Beogradu.

Prema pisanju Blica, Kosta K. trebao bi u četvrtak odgovarati na pitanja članova obitelji ubijenih učenika te svojih roditelja.

Bit će ovo drugo svjedočenje Koste K. u procesu protiv njegovih roditelja. Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom na to da je sina vodio u streljanu i učio ga pucati te nije na adekvatan način čuvao oružje koje su imali u kući. Miljanu Kecmanović tereti se za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja.

Kosta K. prvi je puta svjedočio 8. listopada. Na sud je stigao u crnoj košulji s naočalama na glavi.

Kad ga je majka Andrije Čikića Suzana Stanković Čikić pitala zašto je ubio devetero učenika i čuvara, Kosta K. rekao je da se osjećao "odbačenim". Blic piše da je Kosta K. ubrzo nakon toga imao problema s disanjem te da je problijedio. Liječnici su ga zatim pregledali te utvrdili da mu je srce ubrzano kucalo. Ostatak iskazao dao je sjedeći.

"Navodno mu borba s emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bljedila, kratkog daha, preznojavanja", rekao je jedan izvor Blicu.

Kosta K. okrivio je svoje roditelje za zločine koje je počinio. "Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da učinim to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio", rekao je na sudu Kosta K.

Dječak je potvrdio da ga je otac vodio u streljanu, a rekao je i da je lako pronašao oružje koje se nalazilo u njegovu domu, piše Jutarnji list. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 15:55