StoryEditorOCM
HrvatskaVesna Grgić

Aktivistica na čelu ‘eko-ustanka‘: Devastacija šuma je zastrašujuća, sve vodi prema rasprodaji posljednjeg zelenog grma koji imamo. EU treba Hrvatskoj zabraniti sječu!

12. prosinca 2021. - 17:29
Nemamo podatke koliko su šuma razvalili od 2019. do danas, ali već na prvu, pregledom terena i snimaka, podaci bi mogli biti zastrašujući, kaže Vesna GrgićMarko Todorov/Cropix, Zeleni odred

Može li Hrvatska uopće za sebe reći da je – zelena država?

Da se pita Vesnu Grgić, čelnicu nevladine organizacije "Zeleni odred", koja djeluje pri braniteljskoj udruzi "Vidra", odgovor bi bio negativan. Na stol će odmah izvaditi opsežnu dokumentaciju na više tisuća stranica, potkrijepljenu konkretnim dokazima o masovnoj sječi naših šuma. Tri ih je godine, od 2016. do 2019., s brojnim aktivistima iz cijele zemlje prikupljala na terenu i na koncu objedinila u izvješće što je završilo u Europskoj komisiji.

Kada su u Bruxellesu vidjeli navode o devastaciji čak 100.000 hektara ili milijardu četvornih metara šuma, odmah im se upalio alarm. Zato je u ljeto ove godine u Hrvatsku stigao jedan od čelnih ljudi Zelenih u EU parlamentu Thomas Waitz.

D...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 16:45