stdClass Object ( [id] => 1299127 [title] => Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku [alias] => stravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Devetnaestogodišnji Milenko Đekić, sin Luke, smrtno je stradao u pucnjavi koja se dogodila u subotu 26. listopada 1996. godine rano ujutro, oko 4 sata, ispred splitskoga noćnog kluba “Palladium” na Poljudu. Medijima je iz PU splitsko-dalmatinske iznesena prva službena verzija događaja nakon očevida koji su proveli njihovi inspektori s istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.

U policijskim podacima je navedeno kako je 19-godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo u 5.30 na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Zabilježeno je i kako je lakše ozlijeđen i njegov 29-godišnji brat, koji je imao posjekline na ruci.

Jutro nakon krvavog događaja osvanulo je s bijelim trakama s natpisom “policija” koje su okruživale prostor na kojem se dogodilo ubojstvo.

---

image

Policijski očevid nakon pucnjave/Ilustracija

Boris Kovačev/Cropix
---

– Nijemi svjedoci krvave noći bile su dvije lokve krvi, jedna pred ulazom u sami klub i druga 50-ak metara niže, pred ulazom u stadion – napisala je novinarka u izvještaju.

Jedan od djelatnika “Palladiuma” ispričao joj je što se dogodilo.

– U klubu je bila živa svirka pa je naravno bila i gužva, mnogo posjetitelja koji su došli uživati u glazbi. Pred samo zatvaranje, oko 4 ujutro, jedna grupica mladića, njih pet-šest, koji su zajedno sjedili, počela je malo glasnije razgovarati.

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Došlo je do gurkanja, no ubrzo su izašli vani. Kako je i ispred na ulici bilo dosta ljudi, oni su produžili sve do ulaza u tunel za Hajdukov stadion. Tu je došlo do opasnog guranja, čak su letjele boce, a o šakama ne treba ni govoriti.

Što je točno uslijedilo, ne znamo, bilo je puno ljudi da bi se točno vidjelo. Samo smo čuli pucanj – kazao je.

CRNI NOTES (27): Smrt svećenika iz Splita u stanu u gradskoj jezgri: našli su DNK dvije osobe i ispitali sve upisane u ‘crnu knjižicu‘

Očevici koji su se ujutro zatekli pred klubom, uglavnom zaposlenici, nisu mogli potvrditi je li se radilo o jednom ili više ispaljenih metaka, isto tako nisu vidjeli tko je povukao obarač. Vidjeli su samo mladića koji je ležao u lokvi krvi.

– Nakon samo 40-ak sekundi policijska ophodnja je bila tu, kao i Hitna pomoć. Mladiću je odmah pružena liječnička pomoć, a grupica u kojoj je pucano se razbježala, kao i ubojica.

CRNI NOTES (26): Smrtonosni obračun u Sinju bio je pitanje dana: ‘Zapucalo je kao rafal, ulica je bila puna mladih, došlo je do panike‘

Svi smo pokušali vidjeti što je s ranjenikom, ali bezuspješno, sve dok ga nije odvezlo vozilo Hitne. Tada je ispred “Palladiuma”, pred sam ulaz u klub, došao jedan momak iz pravca odakle se pucalo.

---

image

Ubijeni Milenko Đekić (19)

Privatni album
---

Bio je izbezumljen i udario je šakom staklo na ulazu, koje se rasprsnulo, a s ruke mu je kapala krv na asfalt. Tek poslije smo doznali da je to bio stariji brat ubijenog mladića – rekonstruirali su nam prethodnu noć prisutni svjedoci.

Ubojica priveden

Istu večer je uprava kluba odlučila kako neće biti otvoreni tjedan dana. U nedjelju navečer u 20 sati je iz splitske policijske uprave i MUP-a pušteno priopćenje za javnost.

– U disco-clubu je došlo do verbalnog sukoba više posjetitelja, koji je doveo do tjelesnog sukoba sudionika izvan prostorija “Palladiuma”. Tijekom tjelesnog sukoba u koji se umiješalo i više drugih osoba došlo je do uporabe vatrenog oružja kojim je teško ranjen Milenko Đekić – naveli su.

Dan poslije stiglo je novo priopćenje.

– Protiv V. B., ovlaštenog djelatnika PU splitsko-dalmatinske, podnesena je krivična prijava jer je na temelju dosadašnje istrage osumnjičen da je u tučnjavi iz vatrenog oružja pogodio Milenka Đekića, koji je poslije umro u bolnici.

U vrijeme događaja V. B. nije bio na dužnosti. U ponedjeljak poslijepodne je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu – pisalo je u informaciji.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Nad V. B. je određen pritvor te je odveden u istražni zatvor na splitskim Bilicama. Sljedeći dan, u utorak, kao bomba odjeknula je vijest da je osumnjičenik Vinko Budiša, tada star 34 godine, zvani Mrki, zapovjednik Specijalne postrojbe policije PU splitsko-dalmatinske.

CRNI NOTES (25): Noćna zasjeda u Podstrani: Boksački prvak pod utjecajem kokaina nemilosrdno progonio žrtvu pucajući iz pištolja

Prijavljen je za nehajno prouzročenje smrti Milenka Đekića, nakon što su njegovi kolege iz uprave te MUP-a rekonstruirali događaj i sve što mu je prethodilo. Prema njihovoj kaznenoj prijavi, u “Palladiumu” je malo prije 4 sata grupa mladića bila nešto bučnija te su počeli prolijevati pivo iz boca i čaša.

CRNI NOTES (24): Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu...

Na takvo ponašanje ih je upozorio Vinko Budiša, koji je u klubu bio kao gost, a jedan od mladića uputio se prema njemu s pitanjem: “Što ti imaš nama govoriti?”. Poslije se utvrdilo da je to bio 29-godišnji stariji brat Milenka Đekića.

Došlo je do guranja pa su obojica izišla vani, a za njima i njihovi prijatelji. Nakon verbalnog došlo je do fizičkog obračuna i gužve u kojoj je podijeljeno dosta udaraca, navedeno je u prijavi, pri čemu je Vinku Budiši ispao pištolj na tlo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Tučnjava se nastavila na tlu i Budiša je pokušao doći do pištolja, dok su po njemu, prema policijskoj rekonstrukciji, pljuštali udarci. Kada je došao do oružja netko ga je udario pa je došlo do opaljenja, a metak je pogodio nesretnog Milenka Đekića, koji je došao u pomoć bratu, navedeno je u prijavi.

Međutim, u javnost je već izišlo da je 29-godišnjak kazao svojim roditeljima kako je on išao pomoći mlađem bratu kojeg su vani tukli. Kada ga nisu pustili, u bijesu je razbio staklo na vratima kluba.

Dodatnu sumnju u verziju iz kaznene prijave dala je činjenica da je, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, nad Vinkom Budišom otvorena istraga zbog ubojstva. Radilo se o težoj kvalifikaciji, od one koju su policajci naveli u kaznenoj prijavi, i koja podrazumijeva da je Vinko Budiša mladiću oduzeo život s namjerom.

Razlika je bila i u tome što je za nehajno prouzročenje smrti bila zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, dok je za ubojstvo počinjeno s umišljajem moguće dobiti od pet do 15 godina zatvora.

---

image

Vinko Budiša izlazi iz Županijskog suda u Splitu

Ante Čizmić/Cropix
---

Dva dana poslije mediji su izvijestili o novom razvoju istrage; splitska policija prijavila je 29-godišnjeg brata ubijenog mladića i skupinu nepoznatih osoba zbog nasilničkog ponašanja. Uz to su starijeg Đekića prijavili i zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

Policija se izjasnila kako raspolažu operativnim saznanjima da je tučnjavu izazvao upravo 29-godišnji Đekić. Također su kazali da imaju saznanja da je on poznavao Vinka Budišu otprije te su ga zato prijavili i za napad na njega.

Novinarima su iznijeli i njegov kazneni dosje, tvrdeći kako im je dobro poznat otprije. Za tjedan dana je Vinko Budiša pušten iz istražnog zatvora, a sa suda su objasnili kako nemaju više zakonske osnove za njegovo zadržavanje jer su saslušani svi svjedoci.

Pištolj nestao pa ipak pronađen

Istraga je trajala godinu i pol dana, a kada je spis dostavljen na Državno odvjetništvo u ožujku 1998. godine, u roku od nekoliko dana je protiv Vinka Budiše podignuta optužnica. Teretila ga je da je, nakon sukoba s 29-godišnjim Đekićem u “Palladiumu”, izišao za njim ispred kluba na južni nogostup.

Tamo se ponovno sukobio sa starijim Đekićem, njegovim prijateljima i Milenkom Đekićem. S namjerom da Milenka usmrti, izvadio je iz pojasa pištolj marke Češka zbrojovka, model 75, kalibra 9 mm i iz neposredne blizine ispalio metak u zatiljak 19-godišnjeg Milenka Đekića.

---

image

Vinko Budiša na optuženičkoj klupi
 

Paun Paunović/Cropix
---

Tijekom suđenja na Županijskom sudu u Splitu, iz sobe s dokazima na splitskom sudu, zvane KOP (kratica od Knjiga oduzetih predmeta, op.a.), nestao je pištolj kojim je ubijen mladić. Oružje je poslije nađeno, a zbog njegova nestanka suđenje se odgađalo i razvlačilo.

Tijekom glavne rasprave je Vinko Budiša izjavio da je pištolj sam opalio, ali je sudski vještak balističar srušio njegovu obranu. Osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a presudu je potvrdio Vrhovni sud krajem 2005. godine.

Kako je bio na slobodi, jer za zatvorske kazne ispod pet godina nije obvezno određivanje istražnog zatvora prilikom objave prvostupanjske presude, nakon pravomoćnosti Vinko Budiša nije odmah otišao na odsluženje. Tri puta je tražio i dobio odgodu kazne, a od toga dva puta uz nalaz psihijatra da je depresivan i razdražljiv.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Zbog zdravstvenih problema liječio se u bolnici u Zagrebu iz koje je pušten na vlastiti zahtjev polovinom 2006. godine, ali nije se javio u Remetinec radi odsluženja kazne, što je bio dužan. Za njim je raspisana tjeralica Županijskog suda u Splitu.

Uhićen je u listopadu 2006. godine na graničnom prijelazu Bregana prilikom pokušaja bijega iz zemlje te je poslan na odsluženje kazne u Zatvor u Gospiću. Nakon deset mjeseci u zatvoru, u kolovozu 2007. godine, dobio je prekid izvršenja kazne zbog obiteljskih razloga, koji je mogao trajati od 30 do 90 dana.

To je otkriveno nakon što su ga novinari, koji su pisali o njegovu slučaju, prepoznali kako ulazi u poznatu konobu u Splitu u koju je došao na ručak. Tražio je obnovu postupka, koju mu je splitski sud odbio polovinom 2008. godine.

Nakon toga je u kolovozu iste godine zatražio pomilovanje predsjednika Republike, da bi u siječnju 2009. godine bio odbijen.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (28) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => CRNI NOTES (28) 2 0 9373 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-14 10:56:25 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-17 05:36:33 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-06-17 05:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 664 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik 'specijalaca' metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo split, milenko đekić, vinko budiša [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25105157.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/505418.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091402.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091404.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091405.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091403.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25105042.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091406.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091407.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/505421.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/1352189.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091408.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091410.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25105048.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091411.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25091409.png","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25105149.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/14\/25106033.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Privatni album","SD","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Boris Kova\u010dev\/Cropix","SD","SD","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","SD","SD","Boris Kova\u010dev\/Cropix","SD","SD","Cropix","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

O\u010devid na mjestu zlo\u010dina; Faksimil naslova<\/p>","

Vinko Budi\u0161a se tijekom su\u0111enja za ubojstvo branio sa slobode<\/p>","

Ubijeni Milenko \u0110eki\u0107 (19)<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Vinko Budi\u0161a na optu\u017eeni\u010dkoj klupi
\n\u00a0<\/p>","

Policijski o\u010devid nakon pucnjave\/Ilustracija<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Vinko Budi\u0161a izlazi iz \u017dupanijskog suda u Splitu<\/p>","

Vinko Budi\u0161a snimljen 18.08.2007. godine u 14.17 sati u restoranu u Splitu<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Ozna\u010davanje dokaza tijekom o\u010devida\/Ilustracija<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

O\u010devid je trajao satima\/Ilustracija<\/p>","

Ubijeni Milenko \u0110eki\u0107 (19)<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1216x811","hd_25105157_1920.jpg":"1920x1080","k_25105157_1280.jpg":"1280x1280","k_25105157_1024.jpg":"1024x1024","k_25105157_640.jpg":"640x640","k_25105157_480.jpg":"480x480","k_25105157_340.jpg":"340x340","k_25105157_220.jpg":"220x220","o_25105157_1280.jpg":"1280x853","o_25105157_1024.jpg":"1024x682","o_25105157_640.jpg":"640x426","o_25105157_480.jpg":"480x320","o_25105157_340.jpg":"340x226","o_25105157_220.jpg":"220x146","h_25105157_1280.jpg":"1280x854","h_25105157_1024.jpg":"1024x683","h_25105157_640.jpg":"640x427","h_25105157_480.jpg":"480x320","h_25105157_340.jpg":"340x227","h_25105157_220.jpg":"220x147","pp_25105157_1280.jpg":"1280x1628","pp_25105157_1024.jpg":"1024x1303","pp_25105157_640.jpg":"640x814","pp_25105157_480.jpg":"480x611","pp_25105157_340.jpg":"340x432","pp_25105157_220.jpg":"220x280"},{"size0":"989x1417","hd_505418_1920.jpg":"1920x1080","k_505418_1280.jpg":"1280x1280","k_505418_1024.jpg":"1024x1024","k_505418_640.jpg":"640x640","k_505418_480.jpg":"480x480","k_505418_340.jpg":"340x340","k_505418_220.jpg":"220x220","o_505418_1280.jpg":"1280x1833","o_505418_1024.jpg":"1024x1467","o_505418_640.jpg":"640x916","o_505418_480.jpg":"480x687","o_505418_340.jpg":"340x487","o_505418_220.jpg":"220x315","h_505418_1280.jpg":"1280x854","h_505418_1024.jpg":"1024x683","h_505418_640.jpg":"640x427","h_505418_480.jpg":"480x320","h_505418_340.jpg":"340x227","h_505418_220.jpg":"220x147","pp_505418_1280.jpg":"1280x1628","pp_505418_1024.jpg":"1024x1303","pp_505418_640.jpg":"640x814","pp_505418_480.jpg":"480x611","pp_505418_340.jpg":"340x432","pp_505418_220.jpg":"220x280"},{"size0":"728x1125","hd_25091402_1920.jpg":"1920x1080","k_25091402_1280.jpg":"1280x1280","k_25091402_1024.jpg":"1024x1024","k_25091402_640.jpg":"640x640","k_25091402_480.jpg":"480x480","k_25091402_340.jpg":"340x340","k_25091402_220.jpg":"220x220","o_25091402_1280.jpg":"1280x1978","o_25091402_1024.jpg":"1024x1582","o_25091402_640.jpg":"640x989","o_25091402_480.jpg":"480x741","o_25091402_340.jpg":"340x525","o_25091402_220.jpg":"220x339","h_25091402_1280.jpg":"1280x854","h_25091402_1024.jpg":"1024x683","h_25091402_640.jpg":"640x427","h_25091402_480.jpg":"480x320","h_25091402_340.jpg":"340x227","h_25091402_220.jpg":"220x147","pp_25091402_1280.jpg":"1280x1628","pp_25091402_1024.jpg":"1024x1303","pp_25091402_640.jpg":"640x814","pp_25091402_480.jpg":"480x611","pp_25091402_340.jpg":"340x432","pp_25091402_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1563x2247","hd_25091404_1920.png":"1920x1080","k_25091404_1280.png":"1280x1280","k_25091404_1024.png":"1024x1024","k_25091404_640.png":"640x640","k_25091404_480.png":"480x480","k_25091404_340.png":"340x340","k_25091404_220.png":"220x220","o_25091404_1280.png":"1280x1840","o_25091404_1024.png":"1024x1472","o_25091404_640.png":"640x920","o_25091404_480.png":"480x690","o_25091404_340.png":"340x488","o_25091404_220.png":"220x316","h_25091404_1280.png":"1280x854","h_25091404_1024.png":"1024x683","h_25091404_640.png":"640x427","h_25091404_480.png":"480x320","h_25091404_340.png":"340x227","h_25091404_220.png":"220x147","pp_25091404_1280.png":"1280x1628","pp_25091404_1024.png":"1024x1303","pp_25091404_640.png":"640x814","pp_25091404_480.png":"480x611","pp_25091404_340.png":"340x432","pp_25091404_220.png":"220x280"},{"size0":"1589x2226","hd_25091405_1920.png":"1920x1080","k_25091405_1280.png":"1280x1280","k_25091405_1024.png":"1024x1024","k_25091405_640.png":"640x640","k_25091405_480.png":"480x480","k_25091405_340.png":"340x340","k_25091405_220.png":"220x220","o_25091405_1280.png":"1280x1793","o_25091405_1024.png":"1024x1434","o_25091405_640.png":"640x896","o_25091405_480.png":"480x672","o_25091405_340.png":"340x476","o_25091405_220.png":"220x308","h_25091405_1280.png":"1280x854","h_25091405_1024.png":"1024x683","h_25091405_640.png":"640x427","h_25091405_480.png":"480x320","h_25091405_340.png":"340x227","h_25091405_220.png":"220x147","pp_25091405_1280.png":"1280x1628","pp_25091405_1024.png":"1024x1303","pp_25091405_640.png":"640x814","pp_25091405_480.png":"480x611","pp_25091405_340.png":"340x432","pp_25091405_220.png":"220x280"},{"size0":"1113x1575","hd_25091403_1920.jpg":"1920x1080","k_25091403_1280.jpg":"1280x1280","k_25091403_1024.jpg":"1024x1024","k_25091403_640.jpg":"640x640","k_25091403_480.jpg":"480x480","k_25091403_340.jpg":"340x340","k_25091403_220.jpg":"220x220","o_25091403_1280.jpg":"1280x1811","o_25091403_1024.jpg":"1024x1449","o_25091403_640.jpg":"640x905","o_25091403_480.jpg":"480x679","o_25091403_340.jpg":"340x481","o_25091403_220.jpg":"220x311","h_25091403_1280.jpg":"1280x854","h_25091403_1024.jpg":"1024x683","h_25091403_640.jpg":"640x427","h_25091403_480.jpg":"480x320","h_25091403_340.jpg":"340x227","h_25091403_220.jpg":"220x147","pp_25091403_1280.jpg":"1280x1628","pp_25091403_1024.jpg":"1024x1303","pp_25091403_640.jpg":"640x814","pp_25091403_480.jpg":"480x611","pp_25091403_340.jpg":"340x432","pp_25091403_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25105042_1920.jpg":"1920x1080","k_25105042_1280.jpg":"1280x1280","k_25105042_1024.jpg":"1024x1024","k_25105042_640.jpg":"640x640","k_25105042_480.jpg":"480x480","k_25105042_340.jpg":"340x340","k_25105042_220.jpg":"220x220","o_25105042_1280.jpg":"1280x853","o_25105042_1024.jpg":"1024x682","o_25105042_640.jpg":"640x426","o_25105042_480.jpg":"480x320","o_25105042_340.jpg":"340x226","o_25105042_220.jpg":"220x146","h_25105042_1280.jpg":"1280x854","h_25105042_1024.jpg":"1024x683","h_25105042_640.jpg":"640x427","h_25105042_480.jpg":"480x320","h_25105042_340.jpg":"340x227","h_25105042_220.jpg":"220x147","pp_25105042_1280.jpg":"1280x1628","pp_25105042_1024.jpg":"1024x1303","pp_25105042_640.jpg":"640x814","pp_25105042_480.jpg":"480x611","pp_25105042_340.jpg":"340x432","pp_25105042_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1576x2247","hd_25091406_1920.png":"1920x1080","k_25091406_1280.png":"1280x1280","k_25091406_1024.png":"1024x1024","k_25091406_640.png":"640x640","k_25091406_480.png":"480x480","k_25091406_340.png":"340x340","k_25091406_220.png":"220x220","o_25091406_1280.png":"1280x1824","o_25091406_1024.png":"1024x1459","o_25091406_640.png":"640x912","o_25091406_480.png":"480x684","o_25091406_340.png":"340x484","o_25091406_220.png":"220x313","h_25091406_1280.png":"1280x854","h_25091406_1024.png":"1024x683","h_25091406_640.png":"640x427","h_25091406_480.png":"480x320","h_25091406_340.png":"340x227","h_25091406_220.png":"220x147","pp_25091406_1280.png":"1280x1628","pp_25091406_1024.png":"1024x1303","pp_25091406_640.png":"640x814","pp_25091406_480.png":"480x611","pp_25091406_340.png":"340x432","pp_25091406_220.png":"220x280"},{"size0":"1531x2235","hd_25091407_1920.png":"1920x1080","k_25091407_1280.png":"1280x1280","k_25091407_1024.png":"1024x1024","k_25091407_640.png":"640x640","k_25091407_480.png":"480x480","k_25091407_340.png":"340x340","k_25091407_220.png":"220x220","o_25091407_1280.png":"1280x1868","o_25091407_1024.png":"1024x1494","o_25091407_640.png":"640x934","o_25091407_480.png":"480x700","o_25091407_340.png":"340x496","o_25091407_220.png":"220x321","h_25091407_1280.png":"1280x854","h_25091407_1024.png":"1024x683","h_25091407_640.png":"640x427","h_25091407_480.png":"480x320","h_25091407_340.png":"340x227","h_25091407_220.png":"220x147","pp_25091407_1280.png":"1280x1628","pp_25091407_1024.png":"1024x1303","pp_25091407_640.png":"640x814","pp_25091407_480.png":"480x611","pp_25091407_340.png":"340x432","pp_25091407_220.png":"220x280"},{"size0":"1417x1006","hd_505421_1920.jpg":"1920x1080","k_505421_1280.jpg":"1280x1280","k_505421_1024.jpg":"1024x1024","k_505421_640.jpg":"640x640","k_505421_480.jpg":"480x480","k_505421_340.jpg":"340x340","k_505421_220.jpg":"220x220","o_505421_1280.jpg":"1280x908","o_505421_1024.jpg":"1024x726","o_505421_640.jpg":"640x454","o_505421_480.jpg":"480x340","o_505421_340.jpg":"340x241","o_505421_220.jpg":"220x156","h_505421_1280.jpg":"1280x854","h_505421_1024.jpg":"1024x683","h_505421_640.jpg":"640x427","h_505421_480.jpg":"480x320","h_505421_340.jpg":"340x227","h_505421_220.jpg":"220x147","pp_505421_1280.jpg":"1280x1628","pp_505421_1024.jpg":"1024x1303","pp_505421_640.jpg":"640x814","pp_505421_480.jpg":"480x611","pp_505421_340.jpg":"340x432","pp_505421_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1448","hd_1352189_1920.jpg":"1920x1080","k_1352189_1280.jpg":"1280x1280","k_1352189_1024.jpg":"1024x1024","k_1352189_640.jpg":"640x640","k_1352189_480.jpg":"480x480","k_1352189_340.jpg":"340x340","k_1352189_220.jpg":"220x220","o_1352189_1280.jpg":"1280x965","o_1352189_1024.jpg":"1024x772","o_1352189_640.jpg":"640x482","o_1352189_480.jpg":"480x362","o_1352189_340.jpg":"340x256","o_1352189_220.jpg":"220x165","h_1352189_1280.jpg":"1280x854","h_1352189_1024.jpg":"1024x683","h_1352189_640.jpg":"640x427","h_1352189_480.jpg":"480x320","h_1352189_340.jpg":"340x227","h_1352189_220.jpg":"220x147","pp_1352189_1280.jpg":"1280x1628","pp_1352189_1024.jpg":"1024x1303","pp_1352189_640.jpg":"640x814","pp_1352189_480.jpg":"480x611","pp_1352189_340.jpg":"340x432","pp_1352189_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1482x2203","hd_25091408_1920.png":"1920x1080","k_25091408_1280.png":"1280x1280","k_25091408_1024.png":"1024x1024","k_25091408_640.png":"640x640","k_25091408_480.png":"480x480","k_25091408_340.png":"340x340","k_25091408_220.png":"220x220","o_25091408_1280.png":"1280x1902","o_25091408_1024.png":"1024x1522","o_25091408_640.png":"640x951","o_25091408_480.png":"480x713","o_25091408_340.png":"340x505","o_25091408_220.png":"220x327","h_25091408_1280.png":"1280x854","h_25091408_1024.png":"1024x683","h_25091408_640.png":"640x427","h_25091408_480.png":"480x320","h_25091408_340.png":"340x227","h_25091408_220.png":"220x147","pp_25091408_1280.png":"1280x1628","pp_25091408_1024.png":"1024x1303","pp_25091408_640.png":"640x814","pp_25091408_480.png":"480x611","pp_25091408_340.png":"340x432","pp_25091408_220.png":"220x280"},{"size0":"1549x2218","hd_25091410_1920.png":"1920x1080","k_25091410_1280.png":"1280x1280","k_25091410_1024.png":"1024x1024","k_25091410_640.png":"640x640","k_25091410_480.png":"480x480","k_25091410_340.png":"340x340","k_25091410_220.png":"220x220","o_25091410_1280.png":"1280x1832","o_25091410_1024.png":"1024x1466","o_25091410_640.png":"640x916","o_25091410_480.png":"480x687","o_25091410_340.png":"340x486","o_25091410_220.png":"220x315","h_25091410_1280.png":"1280x854","h_25091410_1024.png":"1024x683","h_25091410_640.png":"640x427","h_25091410_480.png":"480x320","h_25091410_340.png":"340x227","h_25091410_220.png":"220x147","pp_25091410_1280.png":"1280x1628","pp_25091410_1024.png":"1024x1303","pp_25091410_640.png":"640x814","pp_25091410_480.png":"480x611","pp_25091410_340.png":"340x432","pp_25091410_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25105048_1920.jpg":"1920x1080","k_25105048_1280.jpg":"1280x1280","k_25105048_1024.jpg":"1024x1024","k_25105048_640.jpg":"640x640","k_25105048_480.jpg":"480x480","k_25105048_340.jpg":"340x340","k_25105048_220.jpg":"220x220","o_25105048_1280.jpg":"1280x853","o_25105048_1024.jpg":"1024x682","o_25105048_640.jpg":"640x426","o_25105048_480.jpg":"480x320","o_25105048_340.jpg":"340x226","o_25105048_220.jpg":"220x146","h_25105048_1280.jpg":"1280x854","h_25105048_1024.jpg":"1024x683","h_25105048_640.jpg":"640x427","h_25105048_480.jpg":"480x320","h_25105048_340.jpg":"340x227","h_25105048_220.jpg":"220x147","pp_25105048_1280.jpg":"1280x1628","pp_25105048_1024.jpg":"1024x1303","pp_25105048_640.jpg":"640x814","pp_25105048_480.jpg":"480x611","pp_25105048_340.jpg":"340x432","pp_25105048_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_25091411_1920.png":"1920x1080","k_25091411_1280.png":"1280x1280","k_25091411_1024.png":"1024x1024","k_25091411_640.png":"640x640","k_25091411_480.png":"480x480","k_25091411_340.png":"340x340","k_25091411_220.png":"220x220","o_25091411_1280.png":"1280x1791","o_25091411_1024.png":"1024x1433","o_25091411_640.png":"640x895","o_25091411_480.png":"480x671","o_25091411_340.png":"340x475","o_25091411_220.png":"220x307","h_25091411_1280.png":"1280x854","h_25091411_1024.png":"1024x683","h_25091411_640.png":"640x427","h_25091411_480.png":"480x320","h_25091411_340.png":"340x227","h_25091411_220.png":"220x147","pp_25091411_1280.png":"1280x1628","pp_25091411_1024.png":"1024x1303","pp_25091411_640.png":"640x814","pp_25091411_480.png":"480x611","pp_25091411_340.png":"340x432","pp_25091411_220.png":"220x280"},{"size0":"1529x2304","hd_25091409_1920.png":"1920x1080","k_25091409_1280.png":"1280x1280","k_25091409_1024.png":"1024x1024","k_25091409_640.png":"640x640","k_25091409_480.png":"480x480","k_25091409_340.png":"340x340","k_25091409_220.png":"220x220","o_25091409_1280.png":"1280x1928","o_25091409_1024.png":"1024x1543","o_25091409_640.png":"640x964","o_25091409_480.png":"480x723","o_25091409_340.png":"340x512","o_25091409_220.png":"220x331","h_25091409_1280.png":"1280x854","h_25091409_1024.png":"1024x683","h_25091409_640.png":"640x427","h_25091409_480.png":"480x320","h_25091409_340.png":"340x227","h_25091409_220.png":"220x147","pp_25091409_1280.png":"1280x1628","pp_25091409_1024.png":"1024x1303","pp_25091409_640.png":"640x814","pp_25091409_480.png":"480x611","pp_25091409_340.png":"340x432","pp_25091409_220.png":"220x280"},{"size0":"1216x811","hd_25105149_1920.jpg":"1920x1080","k_25105149_1280.jpg":"1280x1280","k_25105149_1024.jpg":"1024x1024","k_25105149_640.jpg":"640x640","k_25105149_480.jpg":"480x480","k_25105149_340.jpg":"340x340","k_25105149_220.jpg":"220x220","o_25105149_1280.jpg":"1280x853","o_25105149_1024.jpg":"1024x682","o_25105149_640.jpg":"640x426","o_25105149_480.jpg":"480x320","o_25105149_340.jpg":"340x226","o_25105149_220.jpg":"220x146","h_25105149_1280.jpg":"1280x854","h_25105149_1024.jpg":"1024x683","h_25105149_640.jpg":"640x427","h_25105149_480.jpg":"480x320","h_25105149_340.jpg":"340x227","h_25105149_220.jpg":"220x147","pp_25105149_1280.jpg":"1280x1628","pp_25105149_1024.jpg":"1024x1303","pp_25105149_640.jpg":"640x814","pp_25105149_480.jpg":"480x611","pp_25105149_340.jpg":"340x432","pp_25105149_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1030x678","hd_25106033_1920.jpg":"1920x1080","k_25106033_1280.jpg":"1280x1280","k_25106033_1024.jpg":"1024x1024","k_25106033_640.jpg":"640x640","k_25106033_480.jpg":"480x480","k_25106033_340.jpg":"340x340","k_25106033_220.jpg":"220x220","o_25106033_1280.jpg":"1280x842","o_25106033_1024.jpg":"1024x674","o_25106033_640.jpg":"640x421","o_25106033_480.jpg":"480x315","o_25106033_340.jpg":"340x223","o_25106033_220.jpg":"220x144","h_25106033_1280.jpg":"1280x854","h_25106033_1024.jpg":"1024x683","h_25106033_640.jpg":"640x427","h_25106033_480.jpg":"480x320","h_25106033_340.jpg":"340x227","h_25106033_220.jpg":"220x147","pp_25106033_1280.jpg":"1280x1628","pp_25106033_1024.jpg":"1024x1303","pp_25106033_640.jpg":"640x814","pp_25106033_480.jpg":"480x611","pp_25106033_340.jpg":"340x432","pp_25106033_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38403463 Threads: 4 Questions: 7098301392 Slow queries: 3300535 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608356894 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/stravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku-1299127 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/stravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku-1299127?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 712038 [name] => ubojstvo split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-08 10:00:19 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-split [link] => /tag/ubojstvo-split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 658315 [name] => milenko đekić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-30 18:58:57 [main_article_id] => 0 [alias] => milenko-dekic [link] => /tag/milenko-dekic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 658316 [name] => vinko budiša [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-30 18:58:57 [main_article_id] => 0 [alias] => vinko-budisa [link] => /tag/vinko-budisa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (28) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25105157.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Očevid na mjestu zločina; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25105157.jpg [title] => Cropix; SD

Očevid na mjestu zločina; Faksimil naslova

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/505418.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Vinko Budiša se tijekom suđenja za ubojstvo branio sa slobode

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091402.jpg [title] => Privatni album

Ubijeni Milenko Đekić (19)

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091404.png [title] => SD

Faksimil naslovnice

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091405.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091403.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Vinko Budiša na optuženičkoj klupi
 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25105042.jpg [title] => Boris Kovačev/Cropix

Policijski očevid nakon pucnjave/Ilustracija

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091406.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091407.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/505421.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Vinko Budiša izlazi iz Županijskog suda u Splitu

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/1352189.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Vinko Budiša snimljen 18.08.2007. godine u 14.17 sati u restoranu u Splitu

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091408.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091410.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25105048.jpg [title] => Boris Kovačev/Cropix

Označavanje dokaza tijekom očevida/Ilustracija

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091411.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25091409.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25105149.jpg [title] => Cropix

Očevid je trajao satima/Ilustracija

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/14/25106033.jpg [title] => Privatni album

Ubijeni Milenko Đekić (19)

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Devetnaestogodišnji Milenko Đekić, sin Luke, smrtno je stradao u pucnjavi koja se dogodila u subotu 26. listopada 1996. godine rano ujutro, oko 4 sata, ispred splitskoga noćnog kluba “Palladium” na Poljudu. Medijima je iz PU splitsko-dalmatinske iznesena prva službena verzija događaja nakon očevida koji su proveli njihovi inspektori s istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.

U policijskim podacima je navedeno kako je 19-godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo u 5.30 na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Zabilježeno je i kako je lakše ozlijeđen i njegov 29-godišnji brat, koji je imao posjekline na ruci.

Jutro nakon krvavog događaja osvanulo je s bijelim trakama s natpisom “policija” koje su okruživale prostor na kojem se dogodilo ubojstvo.

---

image

Policijski očevid nakon pucnjave/Ilustracija

Boris Kovačev/Cropix
---

– Nijemi svjedoci krvave noći bile su dvije lokve krvi, jedna pred ulazom u sami klub i druga 50-ak metara niže, pred ulazom u stadion – napisala je novinarka u izvještaju.

Jedan od djelatnika “Palladiuma” ispričao joj je što se dogodilo.

– U klubu je bila živa svirka pa je naravno bila i gužva, mnogo posjetitelja koji su došli uživati u glazbi. Pred samo zatvaranje, oko 4 ujutro, jedna grupica mladića, njih pet-šest, koji su zajedno sjedili, počela je malo glasnije razgovarati.

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Došlo je do gurkanja, no ubrzo su izašli vani. Kako je i ispred na ulici bilo dosta ljudi, oni su produžili sve do ulaza u tunel za Hajdukov stadion. Tu je došlo do opasnog guranja, čak su letjele boce, a o šakama ne treba ni govoriti.

Što je točno uslijedilo, ne znamo, bilo je puno ljudi da bi se točno vidjelo. Samo smo čuli pucanj – kazao je.

CRNI NOTES (27): Smrt svećenika iz Splita u stanu u gradskoj jezgri: našli su DNK dvije osobe i ispitali sve upisane u ‘crnu knjižicu‘

Očevici koji su se ujutro zatekli pred klubom, uglavnom zaposlenici, nisu mogli potvrditi je li se radilo o jednom ili više ispaljenih metaka, isto tako nisu vidjeli tko je povukao obarač. Vidjeli su samo mladića koji je ležao u lokvi krvi.

– Nakon samo 40-ak sekundi policijska ophodnja je bila tu, kao i Hitna pomoć. Mladiću je odmah pružena liječnička pomoć, a grupica u kojoj je pucano se razbježala, kao i ubojica.

CRNI NOTES (26): Smrtonosni obračun u Sinju bio je pitanje dana: ‘Zapucalo je kao rafal, ulica je bila puna mladih, došlo je do panike‘

Svi smo pokušali vidjeti što je s ranjenikom, ali bezuspješno, sve dok ga nije odvezlo vozilo Hitne. Tada je ispred “Palladiuma”, pred sam ulaz u klub, došao jedan momak iz pravca odakle se pucalo.

---

image

Ubijeni Milenko Đekić (19)

Privatni album
---

Bio je izbezumljen i udario je šakom staklo na ulazu, koje se rasprsnulo, a s ruke mu je kapala krv na asfalt. Tek poslije smo doznali da je to bio stariji brat ubijenog mladića – rekonstruirali su nam prethodnu noć prisutni svjedoci.

Ubojica priveden

Istu večer je uprava kluba odlučila kako neće biti otvoreni tjedan dana. U nedjelju navečer u 20 sati je iz splitske policijske uprave i MUP-a pušteno priopćenje za javnost.

– U disco-clubu je došlo do verbalnog sukoba više posjetitelja, koji je doveo do tjelesnog sukoba sudionika izvan prostorija “Palladiuma”. Tijekom tjelesnog sukoba u koji se umiješalo i više drugih osoba došlo je do uporabe vatrenog oružja kojim je teško ranjen Milenko Đekić – naveli su.

Dan poslije stiglo je novo priopćenje.

– Protiv V. B., ovlaštenog djelatnika PU splitsko-dalmatinske, podnesena je krivična prijava jer je na temelju dosadašnje istrage osumnjičen da je u tučnjavi iz vatrenog oružja pogodio Milenka Đekića, koji je poslije umro u bolnici.

U vrijeme događaja V. B. nije bio na dužnosti. U ponedjeljak poslijepodne je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu – pisalo je u informaciji.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Nad V. B. je određen pritvor te je odveden u istražni zatvor na splitskim Bilicama. Sljedeći dan, u utorak, kao bomba odjeknula je vijest da je osumnjičenik Vinko Budiša, tada star 34 godine, zvani Mrki, zapovjednik Specijalne postrojbe policije PU splitsko-dalmatinske.

CRNI NOTES (25): Noćna zasjeda u Podstrani: Boksački prvak pod utjecajem kokaina nemilosrdno progonio žrtvu pucajući iz pištolja

Prijavljen je za nehajno prouzročenje smrti Milenka Đekića, nakon što su njegovi kolege iz uprave te MUP-a rekonstruirali događaj i sve što mu je prethodilo. Prema njihovoj kaznenoj prijavi, u “Palladiumu” je malo prije 4 sata grupa mladića bila nešto bučnija te su počeli prolijevati pivo iz boca i čaša.

CRNI NOTES (24): Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu...

Na takvo ponašanje ih je upozorio Vinko Budiša, koji je u klubu bio kao gost, a jedan od mladića uputio se prema njemu s pitanjem: “Što ti imaš nama govoriti?”. Poslije se utvrdilo da je to bio 29-godišnji stariji brat Milenka Đekića.

Došlo je do guranja pa su obojica izišla vani, a za njima i njihovi prijatelji. Nakon verbalnog došlo je do fizičkog obračuna i gužve u kojoj je podijeljeno dosta udaraca, navedeno je u prijavi, pri čemu je Vinku Budiši ispao pištolj na tlo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Tučnjava se nastavila na tlu i Budiša je pokušao doći do pištolja, dok su po njemu, prema policijskoj rekonstrukciji, pljuštali udarci. Kada je došao do oružja netko ga je udario pa je došlo do opaljenja, a metak je pogodio nesretnog Milenka Đekića, koji je došao u pomoć bratu, navedeno je u prijavi.

Međutim, u javnost je već izišlo da je 29-godišnjak kazao svojim roditeljima kako je on išao pomoći mlađem bratu kojeg su vani tukli. Kada ga nisu pustili, u bijesu je razbio staklo na vratima kluba.

Dodatnu sumnju u verziju iz kaznene prijave dala je činjenica da je, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, nad Vinkom Budišom otvorena istraga zbog ubojstva. Radilo se o težoj kvalifikaciji, od one koju su policajci naveli u kaznenoj prijavi, i koja podrazumijeva da je Vinko Budiša mladiću oduzeo život s namjerom.

Razlika je bila i u tome što je za nehajno prouzročenje smrti bila zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, dok je za ubojstvo počinjeno s umišljajem moguće dobiti od pet do 15 godina zatvora.

---

image

Vinko Budiša izlazi iz Županijskog suda u Splitu

Ante Čizmić/Cropix
---

Dva dana poslije mediji su izvijestili o novom razvoju istrage; splitska policija prijavila je 29-godišnjeg brata ubijenog mladića i skupinu nepoznatih osoba zbog nasilničkog ponašanja. Uz to su starijeg Đekića prijavili i zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

Policija se izjasnila kako raspolažu operativnim saznanjima da je tučnjavu izazvao upravo 29-godišnji Đekić. Također su kazali da imaju saznanja da je on poznavao Vinka Budišu otprije te su ga zato prijavili i za napad na njega.

Novinarima su iznijeli i njegov kazneni dosje, tvrdeći kako im je dobro poznat otprije. Za tjedan dana je Vinko Budiša pušten iz istražnog zatvora, a sa suda su objasnili kako nemaju više zakonske osnove za njegovo zadržavanje jer su saslušani svi svjedoci.

Pištolj nestao pa ipak pronađen

Istraga je trajala godinu i pol dana, a kada je spis dostavljen na Državno odvjetništvo u ožujku 1998. godine, u roku od nekoliko dana je protiv Vinka Budiše podignuta optužnica. Teretila ga je da je, nakon sukoba s 29-godišnjim Đekićem u “Palladiumu”, izišao za njim ispred kluba na južni nogostup.

Tamo se ponovno sukobio sa starijim Đekićem, njegovim prijateljima i Milenkom Đekićem. S namjerom da Milenka usmrti, izvadio je iz pojasa pištolj marke Češka zbrojovka, model 75, kalibra 9 mm i iz neposredne blizine ispalio metak u zatiljak 19-godišnjeg Milenka Đekića.

---

image

Vinko Budiša na optuženičkoj klupi
 

Paun Paunović/Cropix
---

Tijekom suđenja na Županijskom sudu u Splitu, iz sobe s dokazima na splitskom sudu, zvane KOP (kratica od Knjiga oduzetih predmeta, op.a.), nestao je pištolj kojim je ubijen mladić. Oružje je poslije nađeno, a zbog njegova nestanka suđenje se odgađalo i razvlačilo.

Tijekom glavne rasprave je Vinko Budiša izjavio da je pištolj sam opalio, ali je sudski vještak balističar srušio njegovu obranu. Osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a presudu je potvrdio Vrhovni sud krajem 2005. godine.

Kako je bio na slobodi, jer za zatvorske kazne ispod pet godina nije obvezno određivanje istražnog zatvora prilikom objave prvostupanjske presude, nakon pravomoćnosti Vinko Budiša nije odmah otišao na odsluženje. Tri puta je tražio i dobio odgodu kazne, a od toga dva puta uz nalaz psihijatra da je depresivan i razdražljiv.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Zbog zdravstvenih problema liječio se u bolnici u Zagrebu iz koje je pušten na vlastiti zahtjev polovinom 2006. godine, ali nije se javio u Remetinec radi odsluženja kazne, što je bio dužan. Za njim je raspisana tjeralica Županijskog suda u Splitu.

Uhićen je u listopadu 2006. godine na graničnom prijelazu Bregana prilikom pokušaja bijega iz zemlje te je poslan na odsluženje kazne u Zatvor u Gospiću. Nakon deset mjeseci u zatvoru, u kolovozu 2007. godine, dobio je prekid izvršenja kazne zbog obiteljskih razloga, koji je mogao trajati od 30 do 90 dana.

To je otkriveno nakon što su ga novinari, koji su pisali o njegovu slučaju, prepoznali kako ulazi u poznatu konobu u Splitu u koju je došao na ručak. Tražio je obnovu postupka, koju mu je splitski sud odbio polovinom 2008. godine.

Nakon toga je u kolovozu iste godine zatražio pomilovanje predsjednika Republike, da bi u siječnju 2009. godine bio odbijen.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Ante Čizmić/Cropix Privatni album SD SD Paun Paunović/Cropix Boris Kovačev/Cropix SD SD Ante Čizmić/Cropix Jakov Prkić/Cropix SD SD Boris Kovačev/Cropix SD SD Cropix Privatni album
Cropix; SD

Očevid na mjestu zločina; Faksimil naslova

Ante Čizmić/Cropix

Vinko Budiša se tijekom suđenja za ubojstvo branio sa slobode

Privatni album

Ubijeni Milenko Đekić (19)

SD

Faksimil naslovnice

SD

Faksimil teksta

Paun Paunović/Cropix

Vinko Budiša na optuženičkoj klupi
 

Boris Kovačev/Cropix

Policijski očevid nakon pucnjave/Ilustracija

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Ante Čizmić/Cropix

Vinko Budiša izlazi iz Županijskog suda u Splitu

Jakov Prkić/Cropix

Vinko Budiša snimljen 18.08.2007. godine u 14.17 sati u restoranu u Splitu

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Boris Kovačev/Cropix

Označavanje dokaza tijekom očevida/Ilustracija

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Cropix

Očevid je trajao satima/Ilustracija

Privatni album

Ubijeni Milenko Đekić (19)

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/stravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku-1299127 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f1457867dccd82777e61a641c5ae17c0b2ff8c54 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Stravi%C4%8Dni+prizor+pred+no%C4%87nim+klubom+u+Splitu%3A+zapovjednik+%E2%80%98specijalaca%E2%80%98+metkom+u+zatiljak+presudio+je+19-godi%C5%A1njaku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fstravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku-1299127 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fstravicni-prizor-pred-nocnim-klubom-u-splitu-zapovjednik-specijalaca-metkom-u-zatiljak-presudio-je-19-godisnjaku-1299127 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CRNI NOTES (28) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCRNI NOTES (28)

Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku

17. lipnja 2023. - 07:20

Devetnaestogodišnji Milenko Đekić, sin Luke, smrtno je stradao u pucnjavi koja se dogodila u subotu 26. listopada 1996. godine rano ujutro, oko 4 sata, ispred splitskoga noćnog kluba “Palladium” na Poljudu. Medijima je iz PU splitsko-dalmatinske iznesena prva službena verzija događaja nakon očevida koji su proveli njihovi inspektori s istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.

U policijskim podacima je navedeno kako je 19-godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo u 5.30 na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Zabilježeno je i kako je lakše ozlijeđen i njegov 29-godišnji brat, koji je imao posjekline na ruci.

Jutro nakon krvavog događaja osvanulo je s bijelim trakama s natpisom “policija” koje su okruživale prostor na kojem se dogodilo ubojstvo.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 01:09