stdClass Object ( [id] => 1302759 [title] => Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘ [alias] => narkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Od ozljeda zadobivenih u pucnjavi u diskoteci “Metropolis” u Splitu, koja se dogodila u nedjelju 25. listopada 1998. godine oko tri sata, preminuo je Alen Radić (23), zvan Major, dok je na liječenju u KB-u Split zadržan Goran Matijević (42), zvan Surla. Iz PU splitsko-dalmatinske informirali su javnost kako je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave, kao i tko je rukovao vatrenim oružjem i nanio ozljede pokojnome mladiću te teško ranjenom voditelju kluba.

Službeno je bio potvrđen samo podatak da je Alen Radić preminuo u 4.30 na Hitnom kirurškom prijemu splitske bolnice.

– Alen Radić imao je ozljede opasne za život, te je nakon dvije minute, nakon što je evakuirana krv iz trbuha, preminuo. Krvne žile su mu pogođene u donjem dijelu trbuha.

---

image

Hitna pomoć na mjestu događaja

Zvonimir Barišin/Cropix/Ilustracija
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Mi smo našli dva metka koja su ušla kroz prepone, jedan s lijeve, drugi s desne strane. Lijevi je bio opasniji za život jer je razorio krvne žile. Što se tiče stanja Gorana Matijevića, moram kazati da je ono za sada stabilno i ne mislim da bi se trebalo pogoršavati.

On je zadobio prostrijelnu ranu tangencijalno kroz prsni koš, s tim da vitalni organi nisu ugroženi. Nije bilo potrebe za kirurškom intervencijom – kazao je glavni kirurg.

Razbijanje i nered

Pucnjava se zbila na samom ulazu u diskoteku, pokraj garderobe, i bez obzira na šutnju istražitelja, već se znalo da su Alen Radić i Goran Matijević pucali jedan u drugoga. Nekoliko sati nakon krvavog događaja klub jer bio zatvoren, a s novinarima je razgovarao vlasnik jednog od obližnjih ugostiteljskih objekata.

– Nisam ništa vidio, ali sam pričao s ljudima koji su te večeri bili u disku. Nekoliko osoba, među kojima je bio i Alen Radić, došlo je pred diskoteku i “na paniku” su ušli unutra.

---

image

Oštećena ulazna vrata diskoteke u Splitu

Nikola Vilić/ Cropix
---

Nakon nekog vremena počeli su razbijati i praviti nered. Reagirali su redari “Metropolisa” i pokušali smiriti situaciju. Iskoristivši gužvu, Radić se približio Goranu Matijeviću i pucao u njega, nakon čega je on pao na pod.

Nedugo nakon toga nastala je opća pomutnja u kojoj su svi počeli bježati prema izlazu. Čuo sam nekoliko pucnjeva. Vjerojatno one koji su pogodili Radića – rekao je.

U bolnici su Gorana Matijevića na Kirurškom odjelu čuvali pripadnici Postrojbe specijalne policije zbog opasnosti da bi se prijatelji stradalog Alena Radića mogli doći osvetiti. Na tom su odjelu ukinuti posjeti bolesnicima, a svi djelatnici bolnice koji su dolazili u kontakt s Matijevićem morali su imati identifikacijske isprave.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Policija je temeljila svoju bojazan na načinu života i društvu u kojem se kretao Alen Radić, te dosjeu u kojem je imao 190 kaznenih prijava, od toga dvije zbog pokušaja ubojstva. Protiv njega se pred Županijskim sudom u Splitu vodio postupak zbog organizirane preprodaje droge u kojem je bio optužen s još četiri osobe.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Samo jedan od njih osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog posjedovanja heroina, dok su ostali oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Optužba se temeljila na iskazu iz istrage tog, na kraju jedinog osuđenog, optuženika koji je ostale teretio za organiziranu prodaju heroina.

CRNI NOTES (28): Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku

Tijekom suđenja je odustao od navedenog iskaza te su ostali oslobođeni. Gradom je idućih dana sve češća tema priča bila očekivana osveta “Radićeve grupe”, zbog koje moraju čuvati Matijevića.

U utorak je splitska policija izišla u javnost sa službenom verzijom događaja.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Na mjestu događaja nađena su dva pištolja. Sada pokojni Alen Radić pucao je iz pištolja M-57 TT, kalibra 7,62 mm, a Goran Matijević imao je Češku zbrojevku M75, kalibra 9 mm, za koju ima dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje.

Ispaljeno je najmanje sedam metaka, a nađena je jedna čahura iz “tetejca” i šest iz Zbrojevke – naveli su.

Policija je čekala da Matijević iziđe iz bolnice kako bi s njim obavili razgovor da bi se nakon toga protiv njega podnijela kaznena prijava. Novinari su iz neslužbenih izvora doznali kako je Alen Radić ispalio dva metka u Matijevića, od kojih ga je jedan pogodio u prsni koš, nanijevši mu ozljedu koja, kako se poslije pokazalo, nije bila opasna za život.

Goran Matijević ispalio je u Radića više metaka, ali nije ga sa svima pogodio. U srijedu, četiri dana nakon pucnjave, policija je istražnom sucu privela Gorana Matijevića uz kaznenu prijavu zbog ubojstva.

Ključni problem

– Znao sam da je Major pripadnik splitskog narkomiljea te mu je zato bio zabranjen ulazak u diskoteku, gdje je pokušavao dilati drogu – kazao je, između ostalog, Goran Matijević u svojoj obrani.

---

image

Alen Radić Major; Goran Matijević Surla

Arhiv SD
---

Nakon ispitivanja istražni je sudac nad njim odredio mjeru zadržavanja u trajanju do 48 sati. Kako je Matijević bio ranjen, prebačen je u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Istog su dana u Splitu u kafiću “Song” u centru grada, u kojem je Goran Matijević bio zadužen za održavanje reda, trojica muškaraca oko 12.30 izbacila sve goste, nakon čega su razbili nekoliko čaša i stolicu. Policija je nakon toga češće obilazila navedeni ugostiteljski objekt.

Nad Matijevićem je nakon isteka 48 sati otvorena istraga zbog ubojstva te je određen pritvor, pa je do daljnjeg zadržan u “zatvorskoj bolnici” u Zagrebu. Početkom studenog, na Prekršajnom sudu u Splitu sa sedam dana zatvora kažnjen je 21-godišnji prijatelj Alena Radića koji je bio s njim kobne večeri.

On je u dogovoru s Radićem razbijao boce i inventar na šanku s namjerom da skrene pozornost redara na sebe. Nakon toga se odigrao vatreni okršaj u kojem je Radić zadobio kobne ozljede.

Mjesec dana nakon pucnjave iz pritvora je pušten Goran Matijević Surla jer su saslušani svi svjedoci te više nije bilo zakonske osnove za njegovo zadržavanje. Polovinom prosinca Goran Matijević je novinaru Slobodne Dalmacije ispričao što se dogodilo te večeri.

---

image

Goran Matijević bio je ranjen i u pucnjavi u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea

Tom Dubravec/ Cropix
---

– Ključni je problem, po mojem mišljenju, što su u posljednjih nekoliko godina ljudi koji se bave drogom počeli ulaziti u ugostiteljstvo. Nasilnim načinom kojim vode poslove s drogom, oni rade i u ugostiteljstvu.

Te večeri s Majorovom ekipom dolazi momak koji je prije nekoliko dana izudarao barmena i jednog mojeg poznanika. Tom sam mladiću zabranio ulazak u lokal.

CRNI NOTES (27): Smrt svećenika iz Splita u stanu u gradskoj jezgri: našli su DNK dvije osobe i ispitali sve upisane u ‘crnu knjižicu‘

Mjesec dana prije taj je isti sa sinom jednog poznatog Splićanina pokušao dilati drogu u “Metropolisu”. Sutradan mi je došlo 10 do 15 ljudi, vrlo opasnih, s pištoljima, i kažu da ih moram pustiti unutra.

Razgovarali smo tri sata i složili se da će ta dvojica biti maksimalno pristojna, ali i da se u diskoteci neće baviti “svojim poslom” – prepričao je Matijević.

CRNI NOTES (26): Smrtonosni obračun u Sinju bio je pitanje dana: ‘Zapucalo je kao rafal, ulica je bila puna mladih, došlo je do panike‘

U večeri pucnjave u “Metropolis” je ušao Major s trojicom prijatelja, kazao je. Dvojica, koji su ušli prvi, stali su leđima okrenuti zidu, a Major i još jedan razgovarali su s Matijevićem, ponovno o mladićima kojima je zabranio dilanje u klubu.

Pucanj u leđa

– Rekli su mi da ću imati veliki problem ako ne pustim tu dvojicu u lokal, a ja sam opet odbio. Jedan koji je stajao kraj zida otišao je prema unutra, a ubrzo je počelo razbijanje po šanku i diskoteci, gdje je Major i izvukao pištolj.

Jedan od njih povikao je: “Major, Major!” i pogledom pokazao prema mjestu gdje drži pištolj. Okrenuo sam se i htio pozvati policiju, a on je rekao: “A gdje ćeš ti, nigdje ti nećeš!”

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pucao mi je u leđa, osjetio sam golemu bol, našao se na podu i ugledao Majora kako mi cilja u glavu. Postupio sam onako kako bi u tom trenutku postupio bilo tko.

Nije bilo ni svađe, ni naguravanja, pucao je iz čistog mira. Liječnici su mi kazali da je metak ušao u leđa pokraj kralježnice i izašao ispod pazuha, a da nije nanio teže ozljede, što je medicinski bilo nevjerojatno – opisao je noć pucnjave Goran Matijević.

Tijekom dugotrajnog istražnog postupka obavljeno je više neuropsihijatrijskih vještačenja u kojima su nalazi bili suglasni da je Goran Matijević bio privremeno neubrojiv. Usprkos tome, 2004. godine Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je protiv njega optužnicu zbog ubojstva.

Naveli su kako je pucnjavi prethodila prepirka između redara diskoteke i gostiju lokala oko zabrane ulaska u klub zbog prethodnih incidenata, kad su razbijali boce i čaše. Među gostima je bio i Alen Radić, koji je u jednom trenutku zapucao iz pištolja i pogodio Gorana Matijevića te ga teško ranio, stajalo je u optužnici.

---

image

Goran Matijević na suđenju u studenom 2001. godine kao svjedok, kad je bio žrtva u drugoj pucnjavi u Splitu

Ante Čizmić/ Cropix
---

Matijević je zatim izvukao pištolj i pogodio Radića u trbuh, kukove i noge, od čega je, unatoč brzoj liječničkoj intervenciji, preminuo. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je prigovor obrane na optužnicu i nije ju potvrdilo.

Tužiteljstvo je podnijelo žalbu Vrhovnom sudu, koji je vratio optužni akt splitskom sudu na ponovno odlučivanje. U ožujku 2006. godine ponovno je na splitskom sudu prihvaćen prigovor i optužnica nije postala pravomoćna.

Splitski DORH je opet podnio žalbu Vrhovnom sudu. Ovaj put Vrhovni sud nije prihvatio njihovu žalbu te je polovinom travnja 2007. godine potvrdio u cijelosti odluku nižeg suda i odbačaj optužnice.

Devet godina nakon pucnjave u “Metropolisu”, njihovom je pravomoćnom odlukom Goran Matijević Surla oslobođen kaznene odgovornosti za smrt Alena Radića Majora. Preživio je pucnjavu u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (30) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Crni notes (30) 2 0 9935 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-27 12:18:16 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-01 05:23:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-01 05:23:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 478 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: 'Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj' [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo split, Metropolis [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170503.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/505698.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170407.png","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170408.png","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25188750.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/504794.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/504795.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170371.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170409.png","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170410.png","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170427.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/519161.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/504793.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/1153620.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170411.png","\/images\/slike\/2023\/06\/27\/25170429.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Tom Dubravec\/ Cropix","SD","SD","Arhiv SD","Nikola Vili\u0107\/ Cropix","Nikola Vili\u0107\/ Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/ Cropix","SD","SD","Zvonimir Bari\u0161in\/Cropix\/Ilustracija","Arhiva SD","Nikola Vili\u0107\/ Cropix","Arhiva SD","SD","Zeljko Puhovski\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Poznata diskoteka na splitskim Gripama postala je mjesto obra\u010duna; Faksimil naslova<\/p>","

Goran Matijevi\u0107 bio je ranjen i u pucnjavi u svibnju 2001. godine u restoranu \u2018Pimpinella\u2018 u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, le\u0111a, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Alen Radi\u0107 Major; Goran Matijevi\u0107 Surla<\/p>","

Razbijena stakla na ulazu u \u2018Metropolis\u2018<\/p>","

Diskoteka \u2018Metropolis\u2018 na splitskim Gripama<\/p>","

Goran Matijevi\u0107 na su\u0111enju u studenom 2001. godine kao svjedok, kad je bio \u017ertva u drugoj pucnjavi u Splitu<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Hitna pomo\u0107 na mjestu doga\u0111aja<\/p>","

Alen Radi\u0107 Major<\/p>","

O\u0161te\u0107ena ulazna vrata diskoteke u Splitu<\/p>","

Goran Matijevi\u0107 Surla na fotografiji iz 2006. godine<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1610x1212","hd_25170503_1920.jpg":"1920x1080","k_25170503_1280.jpg":"1280x1280","k_25170503_1024.jpg":"1024x1024","k_25170503_640.jpg":"640x640","k_25170503_480.jpg":"480x480","k_25170503_340.jpg":"340x340","k_25170503_220.jpg":"220x220","o_25170503_1280.jpg":"1280x963","o_25170503_1024.jpg":"1024x770","o_25170503_640.jpg":"640x481","o_25170503_480.jpg":"480x361","o_25170503_340.jpg":"340x255","o_25170503_220.jpg":"220x165","h_25170503_1280.jpg":"1280x854","h_25170503_1024.jpg":"1024x683","h_25170503_640.jpg":"640x427","h_25170503_480.jpg":"480x320","h_25170503_340.jpg":"340x227","h_25170503_220.jpg":"220x147","pp_25170503_1280.jpg":"1280x1628","pp_25170503_1024.jpg":"1024x1303","pp_25170503_640.jpg":"640x814","pp_25170503_480.jpg":"480x611","pp_25170503_340.jpg":"340x432","pp_25170503_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_505698_1920.jpg":"1920x1080","k_505698_1280.jpg":"1280x1280","k_505698_1024.jpg":"1024x1024","k_505698_640.jpg":"640x640","k_505698_480.jpg":"480x480","k_505698_340.jpg":"340x340","k_505698_220.jpg":"220x220","o_505698_1280.jpg":"1280x840","o_505698_1024.jpg":"1024x672","o_505698_640.jpg":"640x420","o_505698_480.jpg":"480x315","o_505698_340.jpg":"340x223","o_505698_220.jpg":"220x144","h_505698_1280.jpg":"1280x854","h_505698_1024.jpg":"1024x683","h_505698_640.jpg":"640x427","h_505698_480.jpg":"480x320","h_505698_340.jpg":"340x227","h_505698_220.jpg":"220x147","pp_505698_1280.jpg":"1280x1628","pp_505698_1024.jpg":"1024x1303","pp_505698_640.jpg":"640x814","pp_505698_480.jpg":"480x611","pp_505698_340.jpg":"340x432","pp_505698_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1556x2204","hd_25170407_1920.png":"1920x1080","k_25170407_1280.png":"1280x1280","k_25170407_1024.png":"1024x1024","k_25170407_640.png":"640x640","k_25170407_480.png":"480x480","k_25170407_340.png":"340x340","k_25170407_220.png":"220x220","o_25170407_1280.png":"1280x1813","o_25170407_1024.png":"1024x1450","o_25170407_640.png":"640x906","o_25170407_480.png":"480x679","o_25170407_340.png":"340x481","o_25170407_220.png":"220x311","h_25170407_1280.png":"1280x854","h_25170407_1024.png":"1024x683","h_25170407_640.png":"640x427","h_25170407_480.png":"480x320","h_25170407_340.png":"340x227","h_25170407_220.png":"220x147","pp_25170407_1280.png":"1280x1628","pp_25170407_1024.png":"1024x1303","pp_25170407_640.png":"640x814","pp_25170407_480.png":"480x611","pp_25170407_340.png":"340x432","pp_25170407_220.png":"220x280"},{"size0":"1550x2201","hd_25170408_1920.png":"1920x1080","k_25170408_1280.png":"1280x1280","k_25170408_1024.png":"1024x1024","k_25170408_640.png":"640x640","k_25170408_480.png":"480x480","k_25170408_340.png":"340x340","k_25170408_220.png":"220x220","o_25170408_1280.png":"1280x1817","o_25170408_1024.png":"1024x1454","o_25170408_640.png":"640x908","o_25170408_480.png":"480x681","o_25170408_340.png":"340x482","o_25170408_220.png":"220x312","h_25170408_1280.png":"1280x854","h_25170408_1024.png":"1024x683","h_25170408_640.png":"640x427","h_25170408_480.png":"480x320","h_25170408_340.png":"340x227","h_25170408_220.png":"220x147","pp_25170408_1280.png":"1280x1628","pp_25170408_1024.png":"1024x1303","pp_25170408_640.png":"640x814","pp_25170408_480.png":"480x611","pp_25170408_340.png":"340x432","pp_25170408_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25188750_1920.jpg":"1920x1080","k_25188750_1280.jpg":"1280x1280","k_25188750_1024.jpg":"1024x1024","k_25188750_640.jpg":"640x640","k_25188750_480.jpg":"480x480","k_25188750_340.jpg":"340x340","k_25188750_220.jpg":"220x220","o_25188750_1280.jpg":"1280x853","o_25188750_1024.jpg":"1024x682","o_25188750_640.jpg":"640x426","o_25188750_480.jpg":"480x320","o_25188750_340.jpg":"340x226","o_25188750_220.jpg":"220x146","h_25188750_1280.jpg":"1280x854","h_25188750_1024.jpg":"1024x683","h_25188750_640.jpg":"640x427","h_25188750_480.jpg":"480x320","h_25188750_340.jpg":"340x227","h_25188750_220.jpg":"220x147","pp_25188750_1280.jpg":"1280x1628","pp_25188750_1024.jpg":"1024x1303","pp_25188750_640.jpg":"640x814","pp_25188750_480.jpg":"480x611","pp_25188750_340.jpg":"340x432","pp_25188750_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1712x1368","hd_504794_1920.jpg":"1920x1080","k_504794_1280.jpg":"1280x1280","k_504794_1024.jpg":"1024x1024","k_504794_640.jpg":"640x640","k_504794_480.jpg":"480x480","k_504794_340.jpg":"340x340","k_504794_220.jpg":"220x220","o_504794_1280.jpg":"1280x1022","o_504794_1024.jpg":"1024x818","o_504794_640.jpg":"640x511","o_504794_480.jpg":"480x383","o_504794_340.jpg":"340x271","o_504794_220.jpg":"220x175","h_504794_1280.jpg":"1280x854","h_504794_1024.jpg":"1024x683","h_504794_640.jpg":"640x427","h_504794_480.jpg":"480x320","h_504794_340.jpg":"340x227","h_504794_220.jpg":"220x147","pp_504794_1280.jpg":"1280x1628","pp_504794_1024.jpg":"1024x1303","pp_504794_640.jpg":"640x814","pp_504794_480.jpg":"480x611","pp_504794_340.jpg":"340x432","pp_504794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1610x1212","hd_504795_1920.jpg":"1920x1080","k_504795_1280.jpg":"1280x1280","k_504795_1024.jpg":"1024x1024","k_504795_640.jpg":"640x640","k_504795_480.jpg":"480x480","k_504795_340.jpg":"340x340","k_504795_220.jpg":"220x220","o_504795_1280.jpg":"1280x963","o_504795_1024.jpg":"1024x770","o_504795_640.jpg":"640x481","o_504795_480.jpg":"480x361","o_504795_340.jpg":"340x255","o_504795_220.jpg":"220x165","h_504795_1280.jpg":"1280x854","h_504795_1024.jpg":"1024x683","h_504795_640.jpg":"640x427","h_504795_480.jpg":"480x320","h_504795_340.jpg":"340x227","h_504795_220.jpg":"220x147","pp_504795_1280.jpg":"1280x1628","pp_504795_1024.jpg":"1024x1303","pp_504795_640.jpg":"640x814","pp_504795_480.jpg":"480x611","pp_504795_340.jpg":"340x432","pp_504795_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1193x672","hd_25170371_1920.jpg":"1920x1080","k_25170371_1280.jpg":"1280x1280","k_25170371_1024.jpg":"1024x1024","k_25170371_640.jpg":"640x640","k_25170371_480.jpg":"480x480","k_25170371_340.jpg":"340x340","k_25170371_220.jpg":"220x220","o_25170371_1280.jpg":"1280x721","o_25170371_1024.jpg":"1024x576","o_25170371_640.jpg":"640x360","o_25170371_480.jpg":"480x270","o_25170371_340.jpg":"340x191","o_25170371_220.jpg":"220x123","h_25170371_1280.jpg":"1280x854","h_25170371_1024.jpg":"1024x683","h_25170371_640.jpg":"640x427","h_25170371_480.jpg":"480x320","h_25170371_340.jpg":"340x227","h_25170371_220.jpg":"220x147","pp_25170371_1280.jpg":"1280x1628","pp_25170371_1024.jpg":"1024x1303","pp_25170371_640.jpg":"640x814","pp_25170371_480.jpg":"480x611","pp_25170371_340.jpg":"340x432","pp_25170371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1531x2233","hd_25170409_1920.png":"1920x1080","k_25170409_1280.png":"1280x1280","k_25170409_1024.png":"1024x1024","k_25170409_640.png":"640x640","k_25170409_480.png":"480x480","k_25170409_340.png":"340x340","k_25170409_220.png":"220x220","o_25170409_1280.png":"1280x1866","o_25170409_1024.png":"1024x1493","o_25170409_640.png":"640x933","o_25170409_480.png":"480x700","o_25170409_340.png":"340x495","o_25170409_220.png":"220x320","h_25170409_1280.png":"1280x854","h_25170409_1024.png":"1024x683","h_25170409_640.png":"640x427","h_25170409_480.png":"480x320","h_25170409_340.png":"340x227","h_25170409_220.png":"220x147","pp_25170409_1280.png":"1280x1628","pp_25170409_1024.png":"1024x1303","pp_25170409_640.png":"640x814","pp_25170409_480.png":"480x611","pp_25170409_340.png":"340x432","pp_25170409_220.png":"220x280"},{"size0":"1543x2203","hd_25170410_1920.png":"1920x1080","k_25170410_1280.png":"1280x1280","k_25170410_1024.png":"1024x1024","k_25170410_640.png":"640x640","k_25170410_480.png":"480x480","k_25170410_340.png":"340x340","k_25170410_220.png":"220x220","o_25170410_1280.png":"1280x1827","o_25170410_1024.png":"1024x1462","o_25170410_640.png":"640x913","o_25170410_480.png":"480x685","o_25170410_340.png":"340x485","o_25170410_220.png":"220x314","h_25170410_1280.png":"1280x854","h_25170410_1024.png":"1024x683","h_25170410_640.png":"640x427","h_25170410_480.png":"480x320","h_25170410_340.png":"340x227","h_25170410_220.png":"220x147","pp_25170410_1280.png":"1280x1628","pp_25170410_1024.png":"1024x1303","pp_25170410_640.png":"640x814","pp_25170410_480.png":"480x611","pp_25170410_340.png":"340x432","pp_25170410_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1178","hd_25170427_1920.jpg":"1920x1080","k_25170427_1280.jpg":"1280x1280","k_25170427_1024.jpg":"1024x1024","k_25170427_640.jpg":"640x640","k_25170427_480.jpg":"480x480","k_25170427_340.jpg":"340x340","k_25170427_220.jpg":"220x220","o_25170427_1280.jpg":"1280x785","o_25170427_1024.jpg":"1024x628","o_25170427_640.jpg":"640x392","o_25170427_480.jpg":"480x294","o_25170427_340.jpg":"340x208","o_25170427_220.jpg":"220x134","h_25170427_1280.jpg":"1280x854","h_25170427_1024.jpg":"1024x683","h_25170427_640.jpg":"640x427","h_25170427_480.jpg":"480x320","h_25170427_340.jpg":"340x227","h_25170427_220.jpg":"220x147","pp_25170427_1280.jpg":"1280x1628","pp_25170427_1024.jpg":"1024x1303","pp_25170427_640.jpg":"640x814","pp_25170427_480.jpg":"480x611","pp_25170427_340.jpg":"340x432","pp_25170427_220.jpg":"220x280"},{"size0":"315x356","hd_519161_1920.jpg":"1920x1080","k_519161_1280.jpg":"1280x1280","k_519161_1024.jpg":"1024x1024","k_519161_640.jpg":"640x640","k_519161_480.jpg":"480x480","k_519161_340.jpg":"340x340","k_519161_220.jpg":"220x220","o_519161_1280.jpg":"1280x1446","o_519161_1024.jpg":"1024x1157","o_519161_640.jpg":"640x723","o_519161_480.jpg":"480x542","o_519161_340.jpg":"340x384","o_519161_220.jpg":"220x248","h_519161_1280.jpg":"1280x854","h_519161_1024.jpg":"1024x683","h_519161_640.jpg":"640x427","h_519161_480.jpg":"480x320","h_519161_340.jpg":"340x227","h_519161_220.jpg":"220x147","pp_519161_1280.jpg":"1280x1628","pp_519161_1024.jpg":"1024x1303","pp_519161_640.jpg":"640x814","pp_519161_480.jpg":"480x611","pp_519161_340.jpg":"340x432","pp_519161_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1707x1303","hd_504793_1920.jpg":"1920x1080","k_504793_1280.jpg":"1280x1280","k_504793_1024.jpg":"1024x1024","k_504793_640.jpg":"640x640","k_504793_480.jpg":"480x480","k_504793_340.jpg":"340x340","k_504793_220.jpg":"220x220","o_504793_1280.jpg":"1280x977","o_504793_1024.jpg":"1024x781","o_504793_640.jpg":"640x488","o_504793_480.jpg":"480x366","o_504793_340.jpg":"340x259","o_504793_220.jpg":"220x167","h_504793_1280.jpg":"1280x854","h_504793_1024.jpg":"1024x683","h_504793_640.jpg":"640x427","h_504793_480.jpg":"480x320","h_504793_340.jpg":"340x227","h_504793_220.jpg":"220x147","pp_504793_1280.jpg":"1280x1628","pp_504793_1024.jpg":"1024x1303","pp_504793_640.jpg":"640x814","pp_504793_480.jpg":"480x611","pp_504793_340.jpg":"340x432","pp_504793_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1391x1998","hd_1153620_1920.jpg":"1920x1080","k_1153620_1280.jpg":"1280x1280","k_1153620_1024.jpg":"1024x1024","k_1153620_640.jpg":"640x640","k_1153620_480.jpg":"480x480","k_1153620_340.jpg":"340x340","k_1153620_220.jpg":"220x220","o_1153620_1280.jpg":"1280x1838","o_1153620_1024.jpg":"1024x1470","o_1153620_640.jpg":"640x919","o_1153620_480.jpg":"480x689","o_1153620_340.jpg":"340x488","o_1153620_220.jpg":"220x316","h_1153620_1280.jpg":"1280x854","h_1153620_1024.jpg":"1024x683","h_1153620_640.jpg":"640x427","h_1153620_480.jpg":"480x320","h_1153620_340.jpg":"340x227","h_1153620_220.jpg":"220x147","pp_1153620_1280.jpg":"1280x1628","pp_1153620_1024.jpg":"1024x1303","pp_1153620_640.jpg":"640x814","pp_1153620_480.jpg":"480x611","pp_1153620_340.jpg":"340x432","pp_1153620_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_25170411_1920.png":"1920x1080","k_25170411_1280.png":"1280x1280","k_25170411_1024.png":"1024x1024","k_25170411_640.png":"640x640","k_25170411_480.png":"480x480","k_25170411_340.png":"340x340","k_25170411_220.png":"220x220","o_25170411_1280.png":"1280x1791","o_25170411_1024.png":"1024x1433","o_25170411_640.png":"640x895","o_25170411_480.png":"480x671","o_25170411_340.png":"340x475","o_25170411_220.png":"220x307","h_25170411_1280.png":"1280x854","h_25170411_1024.png":"1024x683","h_25170411_640.png":"640x427","h_25170411_480.png":"480x320","h_25170411_340.png":"340x227","h_25170411_220.png":"220x147","pp_25170411_1280.png":"1280x1628","pp_25170411_1024.png":"1024x1303","pp_25170411_640.png":"640x814","pp_25170411_480.png":"480x611","pp_25170411_340.png":"340x432","pp_25170411_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25170429_1920.jpg":"1920x1080","k_25170429_1280.jpg":"1280x1280","k_25170429_1024.jpg":"1024x1024","k_25170429_640.jpg":"640x640","k_25170429_480.jpg":"480x480","k_25170429_340.jpg":"340x340","k_25170429_220.jpg":"220x220","o_25170429_1280.jpg":"1280x853","o_25170429_1024.jpg":"1024x682","o_25170429_640.jpg":"640x426","o_25170429_480.jpg":"480x320","o_25170429_340.jpg":"340x226","o_25170429_220.jpg":"220x146","h_25170429_1280.jpg":"1280x854","h_25170429_1024.jpg":"1024x683","h_25170429_640.jpg":"640x427","h_25170429_480.jpg":"480x320","h_25170429_340.jpg":"340x227","h_25170429_220.jpg":"220x147","pp_25170429_1280.jpg":"1280x1628","pp_25170429_1024.jpg":"1024x1303","pp_25170429_640.jpg":"640x814","pp_25170429_480.jpg":"480x611","pp_25170429_340.jpg":"340x432","pp_25170429_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7603206 Threads: 9 Questions: 1549031315 Slow queries: 4717787 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111155231 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/narkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj-1302759 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/narkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj-1302759?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 712038 [name] => ubojstvo split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-08 10:00:19 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-split [link] => /tag/ubojstvo-split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 630367 [name] => Metropolis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-08 11:29:08 [main_article_id] => 0 [alias] => metropolis [link] => /tag/metropolis ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (30) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170503.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Poznata diskoteka na splitskim Gripama postala je mjesto obračuna; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170503.jpg [title] =>

Poznata diskoteka na splitskim Gripama postala je mjesto obračuna; Faksimil naslova

Cropix; SD ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/505698.jpg [title] =>

Goran Matijević bio je ranjen i u pucnjavi u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea

Tom Dubravec/ Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170407.png [title] =>

Faksimil naslovnice

SD ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170408.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25188750.jpg [title] =>

Alen Radić Major; Goran Matijević Surla

Arhiv SD ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/504794.jpg [title] =>

Razbijena stakla na ulazu u ‘Metropolis‘

Nikola Vilić/ Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/504795.jpg [title] =>

Diskoteka ‘Metropolis‘ na splitskim Gripama

Nikola Vilić/ Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170371.jpg [title] =>

Goran Matijević na suđenju u studenom 2001. godine kao svjedok, kad je bio žrtva u drugoj pucnjavi u Splitu

Ante Čizmić/ Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170409.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170410.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170427.jpg [title] =>

Hitna pomoć na mjestu događaja

Zvonimir Barišin/Cropix/Ilustracija ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/519161.jpg [title] =>

Alen Radić Major

Arhiva SD ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/504793.jpg [title] =>

Oštećena ulazna vrata diskoteke u Splitu

Nikola Vilić/ Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/1153620.jpg [title] =>

Goran Matijević Surla na fotografiji iz 2006. godine

Arhiva SD ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170411.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/27/25170429.jpg [title] => Zeljko Puhovski/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Od ozljeda zadobivenih u pucnjavi u diskoteci “Metropolis” u Splitu, koja se dogodila u nedjelju 25. listopada 1998. godine oko tri sata, preminuo je Alen Radić (23), zvan Major, dok je na liječenju u KB-u Split zadržan Goran Matijević (42), zvan Surla. Iz PU splitsko-dalmatinske informirali su javnost kako je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave, kao i tko je rukovao vatrenim oružjem i nanio ozljede pokojnome mladiću te teško ranjenom voditelju kluba.

Službeno je bio potvrđen samo podatak da je Alen Radić preminuo u 4.30 na Hitnom kirurškom prijemu splitske bolnice.

– Alen Radić imao je ozljede opasne za život, te je nakon dvije minute, nakon što je evakuirana krv iz trbuha, preminuo. Krvne žile su mu pogođene u donjem dijelu trbuha.

---

image

Hitna pomoć na mjestu događaja

Zvonimir Barišin/Cropix/Ilustracija
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Mi smo našli dva metka koja su ušla kroz prepone, jedan s lijeve, drugi s desne strane. Lijevi je bio opasniji za život jer je razorio krvne žile. Što se tiče stanja Gorana Matijevića, moram kazati da je ono za sada stabilno i ne mislim da bi se trebalo pogoršavati.

On je zadobio prostrijelnu ranu tangencijalno kroz prsni koš, s tim da vitalni organi nisu ugroženi. Nije bilo potrebe za kirurškom intervencijom – kazao je glavni kirurg.

Razbijanje i nered

Pucnjava se zbila na samom ulazu u diskoteku, pokraj garderobe, i bez obzira na šutnju istražitelja, već se znalo da su Alen Radić i Goran Matijević pucali jedan u drugoga. Nekoliko sati nakon krvavog događaja klub jer bio zatvoren, a s novinarima je razgovarao vlasnik jednog od obližnjih ugostiteljskih objekata.

– Nisam ništa vidio, ali sam pričao s ljudima koji su te večeri bili u disku. Nekoliko osoba, među kojima je bio i Alen Radić, došlo je pred diskoteku i “na paniku” su ušli unutra.

---

image

Oštećena ulazna vrata diskoteke u Splitu

Nikola Vilić/ Cropix
---

Nakon nekog vremena počeli su razbijati i praviti nered. Reagirali su redari “Metropolisa” i pokušali smiriti situaciju. Iskoristivši gužvu, Radić se približio Goranu Matijeviću i pucao u njega, nakon čega je on pao na pod.

Nedugo nakon toga nastala je opća pomutnja u kojoj su svi počeli bježati prema izlazu. Čuo sam nekoliko pucnjeva. Vjerojatno one koji su pogodili Radića – rekao je.

U bolnici su Gorana Matijevića na Kirurškom odjelu čuvali pripadnici Postrojbe specijalne policije zbog opasnosti da bi se prijatelji stradalog Alena Radića mogli doći osvetiti. Na tom su odjelu ukinuti posjeti bolesnicima, a svi djelatnici bolnice koji su dolazili u kontakt s Matijevićem morali su imati identifikacijske isprave.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Policija je temeljila svoju bojazan na načinu života i društvu u kojem se kretao Alen Radić, te dosjeu u kojem je imao 190 kaznenih prijava, od toga dvije zbog pokušaja ubojstva. Protiv njega se pred Županijskim sudom u Splitu vodio postupak zbog organizirane preprodaje droge u kojem je bio optužen s još četiri osobe.

CRNI NOTES (29): Tko štiti ubojice nastavnice i poduzetnika iz Žrnovnice? Dok su im dvojica sinova spavala u sobi, odvedeni su u noć

Samo jedan od njih osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog posjedovanja heroina, dok su ostali oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Optužba se temeljila na iskazu iz istrage tog, na kraju jedinog osuđenog, optuženika koji je ostale teretio za organiziranu prodaju heroina.

CRNI NOTES (28): Stravični prizor pred noćnim klubom u Splitu: zapovjednik ‘specijalaca‘ metkom u zatiljak presudio je 19-godišnjaku

Tijekom suđenja je odustao od navedenog iskaza te su ostali oslobođeni. Gradom je idućih dana sve češća tema priča bila očekivana osveta “Radićeve grupe”, zbog koje moraju čuvati Matijevića.

U utorak je splitska policija izišla u javnost sa službenom verzijom događaja.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Na mjestu događaja nađena su dva pištolja. Sada pokojni Alen Radić pucao je iz pištolja M-57 TT, kalibra 7,62 mm, a Goran Matijević imao je Češku zbrojevku M75, kalibra 9 mm, za koju ima dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje.

Ispaljeno je najmanje sedam metaka, a nađena je jedna čahura iz “tetejca” i šest iz Zbrojevke – naveli su.

Policija je čekala da Matijević iziđe iz bolnice kako bi s njim obavili razgovor da bi se nakon toga protiv njega podnijela kaznena prijava. Novinari su iz neslužbenih izvora doznali kako je Alen Radić ispalio dva metka u Matijevića, od kojih ga je jedan pogodio u prsni koš, nanijevši mu ozljedu koja, kako se poslije pokazalo, nije bila opasna za život.

Goran Matijević ispalio je u Radića više metaka, ali nije ga sa svima pogodio. U srijedu, četiri dana nakon pucnjave, policija je istražnom sucu privela Gorana Matijevića uz kaznenu prijavu zbog ubojstva.

Ključni problem

– Znao sam da je Major pripadnik splitskog narkomiljea te mu je zato bio zabranjen ulazak u diskoteku, gdje je pokušavao dilati drogu – kazao je, između ostalog, Goran Matijević u svojoj obrani.

---

image

Alen Radić Major; Goran Matijević Surla

Arhiv SD
---

Nakon ispitivanja istražni je sudac nad njim odredio mjeru zadržavanja u trajanju do 48 sati. Kako je Matijević bio ranjen, prebačen je u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Istog su dana u Splitu u kafiću “Song” u centru grada, u kojem je Goran Matijević bio zadužen za održavanje reda, trojica muškaraca oko 12.30 izbacila sve goste, nakon čega su razbili nekoliko čaša i stolicu. Policija je nakon toga češće obilazila navedeni ugostiteljski objekt.

Nad Matijevićem je nakon isteka 48 sati otvorena istraga zbog ubojstva te je određen pritvor, pa je do daljnjeg zadržan u “zatvorskoj bolnici” u Zagrebu. Početkom studenog, na Prekršajnom sudu u Splitu sa sedam dana zatvora kažnjen je 21-godišnji prijatelj Alena Radića koji je bio s njim kobne večeri.

On je u dogovoru s Radićem razbijao boce i inventar na šanku s namjerom da skrene pozornost redara na sebe. Nakon toga se odigrao vatreni okršaj u kojem je Radić zadobio kobne ozljede.

Mjesec dana nakon pucnjave iz pritvora je pušten Goran Matijević Surla jer su saslušani svi svjedoci te više nije bilo zakonske osnove za njegovo zadržavanje. Polovinom prosinca Goran Matijević je novinaru Slobodne Dalmacije ispričao što se dogodilo te večeri.

---

image

Goran Matijević bio je ranjen i u pucnjavi u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea

Tom Dubravec/ Cropix
---

– Ključni je problem, po mojem mišljenju, što su u posljednjih nekoliko godina ljudi koji se bave drogom počeli ulaziti u ugostiteljstvo. Nasilnim načinom kojim vode poslove s drogom, oni rade i u ugostiteljstvu.

Te večeri s Majorovom ekipom dolazi momak koji je prije nekoliko dana izudarao barmena i jednog mojeg poznanika. Tom sam mladiću zabranio ulazak u lokal.

CRNI NOTES (27): Smrt svećenika iz Splita u stanu u gradskoj jezgri: našli su DNK dvije osobe i ispitali sve upisane u ‘crnu knjižicu‘

Mjesec dana prije taj je isti sa sinom jednog poznatog Splićanina pokušao dilati drogu u “Metropolisu”. Sutradan mi je došlo 10 do 15 ljudi, vrlo opasnih, s pištoljima, i kažu da ih moram pustiti unutra.

Razgovarali smo tri sata i složili se da će ta dvojica biti maksimalno pristojna, ali i da se u diskoteci neće baviti “svojim poslom” – prepričao je Matijević.

CRNI NOTES (26): Smrtonosni obračun u Sinju bio je pitanje dana: ‘Zapucalo je kao rafal, ulica je bila puna mladih, došlo je do panike‘

U večeri pucnjave u “Metropolis” je ušao Major s trojicom prijatelja, kazao je. Dvojica, koji su ušli prvi, stali su leđima okrenuti zidu, a Major i još jedan razgovarali su s Matijevićem, ponovno o mladićima kojima je zabranio dilanje u klubu.

Pucanj u leđa

– Rekli su mi da ću imati veliki problem ako ne pustim tu dvojicu u lokal, a ja sam opet odbio. Jedan koji je stajao kraj zida otišao je prema unutra, a ubrzo je počelo razbijanje po šanku i diskoteci, gdje je Major i izvukao pištolj.

Jedan od njih povikao je: “Major, Major!” i pogledom pokazao prema mjestu gdje drži pištolj. Okrenuo sam se i htio pozvati policiju, a on je rekao: “A gdje ćeš ti, nigdje ti nećeš!”

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pucao mi je u leđa, osjetio sam golemu bol, našao se na podu i ugledao Majora kako mi cilja u glavu. Postupio sam onako kako bi u tom trenutku postupio bilo tko.

Nije bilo ni svađe, ni naguravanja, pucao je iz čistog mira. Liječnici su mi kazali da je metak ušao u leđa pokraj kralježnice i izašao ispod pazuha, a da nije nanio teže ozljede, što je medicinski bilo nevjerojatno – opisao je noć pucnjave Goran Matijević.

Tijekom dugotrajnog istražnog postupka obavljeno je više neuropsihijatrijskih vještačenja u kojima su nalazi bili suglasni da je Goran Matijević bio privremeno neubrojiv. Usprkos tome, 2004. godine Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je protiv njega optužnicu zbog ubojstva.

Naveli su kako je pucnjavi prethodila prepirka između redara diskoteke i gostiju lokala oko zabrane ulaska u klub zbog prethodnih incidenata, kad su razbijali boce i čaše. Među gostima je bio i Alen Radić, koji je u jednom trenutku zapucao iz pištolja i pogodio Gorana Matijevića te ga teško ranio, stajalo je u optužnici.

---

image

Goran Matijević na suđenju u studenom 2001. godine kao svjedok, kad je bio žrtva u drugoj pucnjavi u Splitu

Ante Čizmić/ Cropix
---

Matijević je zatim izvukao pištolj i pogodio Radića u trbuh, kukove i noge, od čega je, unatoč brzoj liječničkoj intervenciji, preminuo. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je prigovor obrane na optužnicu i nije ju potvrdilo.

Tužiteljstvo je podnijelo žalbu Vrhovnom sudu, koji je vratio optužni akt splitskom sudu na ponovno odlučivanje. U ožujku 2006. godine ponovno je na splitskom sudu prihvaćen prigovor i optužnica nije postala pravomoćna.

Splitski DORH je opet podnio žalbu Vrhovnom sudu. Ovaj put Vrhovni sud nije prihvatio njihovu žalbu te je polovinom travnja 2007. godine potvrdio u cijelosti odluku nižeg suda i odbačaj optužnice.

Devet godina nakon pucnjave u “Metropolisu”, njihovom je pravomoćnom odlukom Goran Matijević Surla oslobođen kaznene odgovornosti za smrt Alena Radića Majora. Preživio je pucnjavu u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Tom Dubravec/ Cropix SD SD Arhiv SD Nikola Vilić/ Cropix Nikola Vilić/ Cropix Ante Čizmić/ Cropix SD SD Zvonimir Barišin/Cropix/Ilustracija Arhiva SD Nikola Vilić/ Cropix Arhiva SD SD Zeljko Puhovski/Cropix
Cropix; SD

Poznata diskoteka na splitskim Gripama postala je mjesto obračuna; Faksimil naslova

Tom Dubravec/ Cropix

Goran Matijević bio je ranjen i u pucnjavi u svibnju 2001. godine u restoranu ‘Pimpinella‘ u Splitu, kada ga je s pet metaka u trbuh, leđa, ruku i nogu pogodio pripadnik splitskog krim-miljea

SD

Faksimil naslovnice

SD

Faksimil teksta

Arhiv SD

Alen Radić Major; Goran Matijević Surla

Nikola Vilić/ Cropix

Razbijena stakla na ulazu u ‘Metropolis‘

Nikola Vilić/ Cropix

Diskoteka ‘Metropolis‘ na splitskim Gripama

Ante Čizmić/ Cropix

Goran Matijević na suđenju u studenom 2001. godine kao svjedok, kad je bio žrtva u drugoj pucnjavi u Splitu

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Zvonimir Barišin/Cropix/Ilustracija

Hitna pomoć na mjestu događaja

Arhiva SD

Alen Radić Major

Nikola Vilić/ Cropix

Oštećena ulazna vrata diskoteke u Splitu

Arhiva SD

Goran Matijević Surla na fotografiji iz 2006. godine

SD

Faksimil teksta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/narkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj-1302759 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f82668a217b08fd5026bd3573f7c27e8bb1d783a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Narkobiznis+je+na+silu+poku%C5%A1ao+u%C4%87i+u+splitsku+diskoteku%3A+%E2%80%98Po%C4%8Delo+je+razbijanje+po+%C5%A1anku%2C+a+onda+je+on+izvukao+pi%C5%A1tolj%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnarkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj-1302759 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnarkobiznis-je-na-silu-pokusao-uci-u-splitsku-diskoteku-pocelo-je-razbijanje-po-sanku-a-onda-je-on-izvukao-pistolj-1302759 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (30) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (30)

Narkobiznis je na silu pokušao ući u splitsku diskoteku: ‘Počelo je razbijanje po šanku, a onda je on izvukao pištolj‘

1. srpnja 2023. - 07:23

Od ozljeda zadobivenih u pucnjavi u diskoteci “Metropolis” u Splitu, koja se dogodila u nedjelju 25. listopada 1998. godine oko tri sata, preminuo je Alen Radić (23), zvan Major, dok je na liječenju u KB-u Split zadržan Goran Matijević (42), zvan Surla. Iz PU splitsko-dalmatinske informirali su javnost kako je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave, kao i tko je rukovao vatrenim oružjem i nanio ozljede pokojnome mladiću te teško ranjenom voditelju kluba.

Službeno je bio potvrđen samo podatak da je Alen Radić preminuo u 4.30 na Hitnom kirurškom prijemu splitske bolnice.

– Alen Radić imao je ozljede opasne za život, te je nakon dvije minute, nakon što je evakuirana krv iz trbuha, preminuo. Krvne žile su mu pogođene u donjem dijelu trbuha....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:15