StoryEditor
Biznisadrian

‘Sveti Križ‘ - mjesto gdje se i duša odmara: obitelj Pavlinović trudom, zajedništvom i radom iz godine u godinu uslugu diže na višu razinu

29. kolovoza 2020. - 09:56

Kažu kako u Dalmaciji nema mjesta koje nije lijepo, niti plaže koja nije božanstvena. Ima istine u tome, baš kao što i istinu možemo naći u detaljima, tako smo čaroliju pronašli u uvali Svetoga Križa, prekrasnoj uvali Čiova, čuvenoj po svojim prekrasnim sunčanim plažama, čistom plavom moru i nevjerojatnom pogledu na Kaštelanski zaljev, Trogir i Split.

E, upravo je tu obitelj Pavlinović stvorila hotel "Sveti Križ", smjestila ga, kako je i red, u neposrednu blizinu drevnih gradova; Trogira, Splita, Šibenika. Kako se i inače sve uvijek složi kako treba – hotel je, doslovno, okružen nacionalnim parkovima. Nedaleko su slapovi Krke, veličanstveni Kornati, magični Velebit. A Nacionalni park Plitvička jezera udaljen je od hotela samo dva sata vožnje...

- Hotel se nalazi na samoj obali, smješten u gustoj borovoj šumi, odmah nasuprot zavjetne crkve Svetoga Križa. Inače, svetište Sveti Križ nulti je spomenik kulture i jedno je od tri svetišta u Lijepoj našoj proglašeno od Vatikana, Marija Bistrica, Sveti Josip u Karlovcu i eto Sveti Križ na Čiovu – govori nam, ne bez ponosa, Silvana Pavlinović, direktorica hotela.

Svoja vrata "Sv. Križ" rado širom otvara za posjetitelje svih dobnih skupina, uvijek su im dobrodošle obitelji s djecom, kao i mladi putnici. Njima je, a kako drugačije, jedna od glavnih atrakcija - neposredna blizina jedinstvenog noćnog života grada Trogira.

- Koncept svih objekata našeg hotelskog naselja osmišljen je sa stilom. Opuštanju i relaksaciji za sve naše goste doprinijet će prekrasne plaže, mirne uvale i prekrasni krajolik otoka Čiova. Bilo da nas posjećuju zbog posla ili odmora, osigurali smo im najbolji luksuzni smještaj. Prostrani i moderni interijeri i eksterijeri dizajnirani su tako da se osjećaju kao kod kuće – kazuje nam Silvana.

Rade cijelu godinu

Obitelj Pavlinović vrijedno radi, svjesni kako su zajedno jači. Ta njihova obiteljska snaga i trud donijela im je i prestižnu nagradu za najbolji mali obiteljski hotel "Adrian". Jer, ako se za neki takav objekt doista može reći da je obiteljski, onda je to ovo zdanje sa šezdesetak soba u kategoriji četiri zvjezdice, kojim, kako smo vam već objasnili, upravljaju doslovno svi članovi brojne obitelji Pavlinović.

Uz trud i rad i znanje, naravno, u prilog im je išlo i samo mjesto - gdje se more i nebo spajaju u očaravajuće okruženje, a onda tome dodajte gostoprimstvo domaćina i dobijate uslugu koja nadmašuje sva vaša očekivanja.

"Sveti Križ" nevjerojatno, ali – radi baš cijelu godinu. Lako je raditi 365 dana u velikim gradovima, ali treba hrabrosti primati goste usred zime na Čiovu.

- Radeći cijelu godinu zapravo gradimo cijelu destinaciju jer je to način da pokažemo da se osmišljenim programima može pronaći goste i izvan ljeta. Iako smo po položaju tipičan odmorišni hotel uz more, ne odustajemo od namjere da cijelu godinu imamo goste, a da bismo ih pridobili, moramo osmišljavati različite sadržaje kojima ćemo ih privući. Iz godine u godinu napredujemo, sezona nam je sve duža - kaže Silvana.

Samo mijena stalna jest

Trude se sve što im je priroda dala uobličiti u lijepu turističku priču, imaju i povijest, i baštinu, i ljepotu, i eleganciju, i toplinu.
Pavlinovići iz sezone u sezonu mijenjaju i obogaćuju svoj prostor, iskoristili su i pogodnosti EU fondova, dobili 5,6 milijuna kuna nepovratno, a ukupnom investicijom od 15 milijuna kuna učinili svoj hotel bogatijim za zvjezdicu. Razvijaju i zdravstveni i sportski turizam, znaju i mogu i tvrde: Hrvatska ima velike mogućnosti koje se još slabo koriste. No, obitelj s Čiova odlučna je u namjeri da sve posloži kako treba, pa su uredili wellness centar, unutarnji bazen, uveli kao ponudu kompletnu fizikalnu terapiju, imaju čak i stomatološku ordinaciju, ozonoterapiju, teniski teren, nema što nema.

- U Arbaniji i na Čiovu postoje područja s odličnim mikroklimatskim pogodnostima za liječenje bolesti dišnih puteva, a tijekom zime kombinacija ozona s eteričnim uljima djeluje blagotvorno na mnoge zdravstvene tegobe. Cijeli Baltik koristi ozonoterapiju kao svjetski hit – veli nam Silvana.

Nema toga čemu se Pavlinovići nisu dosjetili, a sve sa željom da gostu ponude najbolje. To i jest cilj turizma, zar ne? A di ćeš većega gušta nego kad se turisti razbude u rajskom okruženju "Svetoga Križa", pa samo desetak minuta dalje odu uživati na Pantanu, koja je zaštićeni prirodni rezervat ptica? A tek kada zima mine, pa se probudi priroda u proljeće, a Pavlinovići okupe svoje goste i zajedno krenu u potragu za divljim orhidejama kojih ima u brdima Čiova. Niste to znali? Pavlinovići znaju.

Čarolija povijesti

U 15. stoljeću Trogir je na Čiovu naseljavao gubavce i pustinjake. Oni su pak tamo gradili crkvice, da im pomogne Bog, kad ih je već brat odbacio... Svaka od njih ima svoju vrlo zanimljivu priču. Silvana je sve priče skupila, povezala i napravila jedan turistički program za Čiovo. Gosti su jako zadovoljni viđenim, a na Gospi od Prizidnice imaju najljepši zalazak sunca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 15:20