Njoke ne morate zagboraviti do zime. Odlučite li se za ljetnu verziju, laganu i dobro začinjenu, bit će to pun pogodak. Recept je vrlo jednostavan i vrijedan isprobavanja, a posebnu mu draž daje batat - namirnica u nutritivnom smislu dalekio zanimljivija od krumpira. Neki će reći i u gastronomskom...
Ljetni njoki od batata
Sastojci:
1000 g batata
250-300 g brašna
150 g maslaca
1 jaje
svježe lišće kadulje
parmezan
sol
Priprema:
Skuhate batat u kori, ogulite ga i usitnite. Dodajte mu brašno, 100 g maslaca i oko žličicu soli. Pomiješajte pa oblikujte njoke i kuhajte ih u kipućoj vodi. Vadite ih čim isplivaju. Na ostatku maslaca prepržite listiće kadulje dok ne postanu hrskavi pa ih izvadite. U tavu ubacite njoke te ih pustite da se lagano zapeku. Izvadite ih iz tave, rasporedite na tanjure, pospite kaduljom i parmezanom te odmah poslužite.
Pratite Stil i na Instagramu!