StoryEditorOCM
Strani nogometmisle na titulu

Nabrijani Španjolci iščekuju dvoboj s Hrvatskom: ‘Imamo veliki talent, imamo kvalitete, ali moramo igrati kao momčad‘

Piše Hina
14. lipnja 2024. - 22:42

Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, ali znamo se nositi s takvom situacijom, kazao je izbornik španjolske reprezentacije Luis de la Fuente na novinarskoj konferenciji u Berlinu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske.

Španjolci nisu trenirali u Berlinu, tek su odradili medijske obveze uoči sutrašnjeg ogleda protiv "Vatrenih".

"Moramo biti čvrsti kao momčad, igrati zajedno. Pojedinačno imamo veliki talent, imamo kvalitete, ali moramo igrati kao momčad. Znamo da nas očekuju jaki protivnici, moramo biti predani za ono što je važno. Želimo doći do finala, ali to žele i drugi. Želimo ići koliko god daleko možemo," kazao je 62-godišnji Španjolac.

Otkrio je kako protiv Hrvatske neće igrati Aymeric Laporte.

"Mogao bi igrati sutra, ali nećemo riskirati. Trenira odvojeno od momčadi, dobro se oporavlja, ali vidjet ćemo. Nije se ozlijedio, ima neke poteškoće i neće igrati sutra. To je mjera opreza," kazao je španjolski stručnjak te otkrio kakva je situacija s bivšim igračem Dinama Danijem Olmom.

"Svi mogu igrati, pa tako i Olmo, normalno je trenirao, znam koliko želi igrati, kao i svi drugi. Donijeli smo odluku tko će igrati, ali završna odluka će biti sutra."

Svjestan je odgovornosti koju nosi uloga španjolskog izbornika.

"Predstavljati Španjolsku je velika odgovornost, ovo je najveća odgovornost koju sam imao i najveći izazov," priznao je.

"Miran sam, radimo ono što uvijek radimo. Mislim da ćemo jedni drugima pomagati. Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice. Naporno radimo, ali moramo ostati mirni. Želimo dobro početi, imamo veliku odgovornost. Znamo da smo jaki, igramo na najvišoj razini. Igramo protiv jake momčadi, neće biti lako, bit će ujednačena utakmica. Imamo potencijala za ono što se od nas očekuje i ono što mnogi smatraju da možemo ostvariti".

image
John Thys/AFP

Španjolci su svjesni kako će sutra igrati na "gostovanju" pred možda i 50.000 hrvatskih navijača.

"Očekujem 10.000-11.000 španjolskih navijača, što je velika brojka. Naši navijači su motivirani, a na nama je odgovornost da naboj prenesemo na navijače. Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, znamo se nositi s takvom situacijom. Želimo igrati svoju igru, 11 igrača izlazi na teren i 11 ih se vraća. Španjolska je najbolja na svijetu, ali moramo biti ponosni na to što smo Španjolci, moramo biti još ponosniji."

Španjolski izbornik je prokomentirao i igre mlade zvijezde Laminea Yamala.

"Mlad je igrač i s velikim talentom, kao dar od Boga. Jako malo igrača ima takav talent. Ako će biti skroman još će se više razviti. Ako ne posložite stvari dobro, one mogu otići u krivo. Pojačavamo njegov odgoj i u klubu i u reprezentaciji," otkrio je strateg "Furije".

Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu, opasna su ekipa, kazao je španjolski veznjak Rodri uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske na otvaranju EURO-a u Njemačkoj.

"Mi gledamo Hrvatsku kao momčad, a ne pojedinačne igrače. Imena se pojavljuju u razgovorima, kao što je Luka Modrić. Ali ne igrate protiv jednog igrača, nego protiv cijele momčadi. Hrvatska je kontinuirano u vrhu, opasna je ekipa. Bit će intenzivno, moramo osvojiti loptu, nadam se da ćemo kontrolirati utakmicu," rekao je veznjak Manchester Cityja.

"Poznajemo se jako dobro, igrali smo jedni protiv drugih. Sve se utakmice vrte oko sredine terene, Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu. Sjajno je kako se nose s različitim fazama utakmice, imaju iskusne igrače," dodao je.

image
Manaure Quintero/AFP

Rodri nije mogao izbjeći pitanje o svom klupskom suigraču Jošku Gvardiolu.

"Razgovarao sam s igračem koji će igrati na njegovoj strani. Imao je sjajnu sezonu, dobro se prilagodio. Vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati, ali svjesni smo njegove kvalitete. Igrači su upozoreni na njega," dodao je.

Naglasio je kako jedva čeka početak turnira.

"Osjećamo vrtoglavicu prije nego što počne, uvijek ste nervozni prije početka,. Mnogo je pitanja, ali mi smo došli pobijediti. Ne razmišljamo o drugim stvarima, želimo osvojiti EURO. Znamo što treba kako bi pobijedili. Ne smijemo popustiti u ključnim trenucima."

Njemačka i Španjolska su rekorderi EP-a sa po tri krune.

"Znamo da smo jedna od država s najviše naslova. Idemo i po četvrti naslov, znamo da neće biti lako. Mi smo momčad koja se natjecala protiv najvećih, pobijedili smo Brazil, Italiju, Hrvatsku. Imam osjećaj da nitko ne žele igrati protiv nas jer nas je teško pobijediti."

Otkrio je i kojim stilom će igrati "Furija".

"Sa stilom koji će nas odvesti do pobjede. Svaka momčad je drugačija i bilo bi pogrešno misliti da jedan stil mogao voditi do pobjede," poručio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 22:42