StoryEditorOCM
Strani nogometpouzdan izvor

BBC objavio veliki preokret u slučaju Messija: ni Barca, ni Saudijska Arabija. Evo za koji će klub potpisati

Piše SPORT SD
7. lipnja 2023. - 16:08

Argentinska legenda Lionel Messi pridružit će se američkom Inter Miamiju, čiji je vlasnik legendarni David Beckham, nakon što je napustio francuski prvak Paris St-Germain, za BBC tvrdi španjolski novinar Guillem Balague.

Balague se smatra pouzdanim izvorom u novinarskim krugovima, godinama je radio kao dopisnik za Sky Sports i BBC, a upravo on je objavio popularnu Messijevu biografiju.

Po informacijama kojima raspolaže španjolski novinar, bivši igrač Barcelone bi trebao odbiti unosniju ponudu Al-Hilala iz Saudijske Arabije, dok ugovor iz Miamija uključuje i suradnju s brendovima poput Adidasa i Applea.

Argentinac (35) je osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta sedam puta i očekuje se da će nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojiti i osmu, kasnije ove godine.

Ovo će biti prvi put da ikona Barcelone igra za klub izvan Europe. Njegova želja je bila ostati u Europi još jednu sezonu, ali nakon što nije stigla nijedna zadovoljavajuća ponuda, imao je izbor između Inter Miamija ili Al-Hilala.

Pretpostavljalo se da preferira prelazak u Saudijsku Arabiju, gdje bi se pridružio Cristianu Ronaldu i Karimu Benzemi u ligi u ugovoru koji se financijski ne bi mogao mjeriti, svojevremeno su i L‘Equipe i AFP pisali da je sve već gotovo i da je Messi potpisao s Al-Hilalom.

Ali Messi je na kraju bio u iskušenju da prijeđe u Inter Miami iz prve lige iz niza razloga, uključujući životni stil i ugovor s velikim brendovima koji se protežu izvan nogometa. Uz to, Argentinac već posjeduje kuću u Miamiju koju trenutno iznajmljuje.

Htio se ovog ljeta vratiti u Barcelonu, ali ograničenja financijskog fair playa koja će biti na snazi za sljedeću sezonu u La Ligi učinila su svaki ambiciozan plan da se vrati nemogućim.

Paris St-Germain je osvojio ligu u obje sezone koje je proveo u klubu, ali nisu uspjeli ostvariti svoj glavni cilj, trofej Lige prvaka, zbog čega se njegovo vrijeme u Francuskoj i ne smatra nekim uspjehom.

Barcu je napustio 2021., nakon 21 godine u klubu, zbog financijskih problema kluba.

Messi je Barcelonin rekorder sa 672 gola i osvojio je 10 La Liga naslova, četiri Lige prvaka i sedam Španjolskih kupova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:26