StoryEditor
Ostalopero smolčić

Split ispisuje novo poglavlje u velikoj atletskoj priči, još kad bi se Blanka vratila, u novoj ulozi...

8. svibnja 2021. - 08:30
 Nikola Vilić/Cropix

Pred nama je novi veliki atletski događaj, Europski bacački kup. Veći dio odigrat će se u Splitu, na Parku mladeži, a onaj manji u antičkom Amfieatru u staroj Saloni. Tamo će se bacati kugla, bit će to i najatraktivniji dio natjecanja, baš zbog prepoznatljivog i posebnog ambijenta.

Split ima dugu tradiciju velikih atletskih događaja, još tamo od kultnih Mediteranskih igara 1979. preko Europskog prvestva 1990., Kupa kontinenata 2010....

U međuvremenu smo imali i niz “Blankinih” skakačkih mitinga, na Gripama, u Spaladium Areni, na Rivi... Atletika i Split se vole, i to javno. Svoj je vrhunac doživjela baš kroz lik i djelo Blanke Vlašić, u svoje vrijeme ponajbolje svjetske atletičarke, velike zvijezde “kraljice sportova”.

I šteta je što nje nema u “nekom obliku” i u ovom natjecanju. Jest da se radi o bacanjim, ali atletika je atletika. Blankina bi pojava značila puno. Ona i dalje treba Splitu, atletici.

Šteta što i na natjecanju nema naših glavnih uzdanica, Sandre Perković u bacanju diska i Sare Kolak u koplju, svake zbog svojih razloga.

No, svakako će Split i Solin, uvjereni smo, ponuditi niz novih intrigantnih atletskih priča koje će o prepričavati u godinama koje su pred nama te na taj način ispisati novo poglavlje u “knjizi” o “kraljici sportova” u gradu pod Marjanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 03:37