StoryEditorOCM
Ostaloviše od sto sportaša

Ovog vikenda u Solinu se održava Memorijalni kup Hrvatske u paraodbojci

Piše Sandra Barčot
24. studenog 2023. - 18:19

Solin je ovog vikenda domaćin 17. Memorijalnog kupa Hrvatske u paraodbojci na kojem će nastupiti oko sto dvadeset sportaša, osobe s invaliditetom.

Naime, Hrvatski paraodbojkaški savez i Paraodbojkaški klub Split, u dvorani na Gradskoj sportskoj dvorani "Bilankuša", organiziraju ovo službeno nadmetanje u sjedećoj odbojci, no ono ima i memorijalni karakter, budući je posvećen svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

U dva dana, subota i nedjelja, odigrat će se 29 utakmica, a na Kup nadmetanju sudjeluje deset ekipa: KISO Hrabri Zagreb, ŠIOK HVIDR-a Osijek, IOK Zagreb, OKI Marsonia Slavonski Brod, OKI Zadar, OKI Split, KSO Knin 95, OKI Novska, KSO Vukovar i OKOSI Zrinski Nuštar.

image
OKI Split/Facebook

Kup Hrvatske koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i supokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, započinje u subotu u 8.30 sati činom polaganja vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku u Solinu.

Svečano otvorenje nadmetanja u sjedećoj odbojci, zakazano je za 9 sati u dvorani, a zatim od 10 do 16 sati slijedi odigravanje dvoboja. Nadmetanje se nastavlja u nedjelju, s početkom u 10 sati, dok je proglašenje pobjednika i uručenje priznanja, zakazano za oko 14 sati.

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže na tribinama solinske dvorane i podrže u sportskim dvobojima osobe s invaliditetom, ponajviše iz redova hrvatskih branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:45