StoryEditorOCM
Hajdukotkrili i plaću

Talijani se raspisali o Gattusovom radu u Hajduku, dotakli su se uspjeha i ‘svađe‘ s novinarom na Poljudu, a i Perišića

Piše Sport SD
16. listopada 2024. - 10:44

Iza Gennara Gattusa uspješan je period u prvenstvu na klupi Hajduka, dok je izostao onaj na europskoj razini. Njegov mandat od samog početka privukao je veliku pozornost svjetske nogometne javnosti.

Razlog? Pa nije baš često da tako veliko nogometno ime preuzme klub u Hrvatskoj. Hajduk je veliko ime također, ali ipak u ovom tisućljeću po trofejima, barem kad je igračka karijera u pitanju Gattuso je uspješniji i poznatiji na svjetskoj razini.

Znaju to i Talijani kojima Hajduk nije strana tema, a još manje Gennaro Gattuso. Zato su i sa zanimanjem pratili njegov rad u Hajduku, a kako Calciomercato piše, ‘Gattuso se nikad nije bojao izazova, ni na terenu, ni izvan njega‘. Istaknuli su kako je za njegov dolazak u Hajduk najzaslužniji bivši sportski direktor Nikola Kalinić, ali i kako je ostao na Poljudu nakon otkaza Kaliniću iako je stao na njegovu stranu.

Kao epizodu dodali su i priču o svađi s Ivanom Perišićem, kao i priču o tome kako je postao lider prvenstva te igrače počastio s mobitelima iPhone 16 u vrijednosti 40 tisuća eura.

- Među negativnim epizodama s početka ljeta je i svađa s Ivanom Perišićem uoči utakmice protiv zagrebačke Lokomotive koja je završila 1-1, što je dovelo do raskida bivšeg Nerazzurra. igrač, koji je potom potpisao za PSV Eindhoven - pišu Talijani, a ističu i prepirku s novinarom nakon prve utakmice protiv HB Torshavna. Bila je to reakcija na pitanje Tonija Bilića koji je konstatirao da je rezultat bio bolji od igre.

- Zašto mi govoriš samo negativne stvari? Prvo razgovarajte o pozitivnim stvarima, a zatim o negativnim. 60 minuta igrali smo nevjerojatan nogomet, a vi mi recite zašto smo 30 minuta igrali loše. Loše smo krenuli ti i ja - rekao je tad Gattuso.

Calciomercato dodaje u tekstu i da Gattuso ima ugovor do 2026. godine s Hajdukom te da prima oko 2 milijuna eura po sezoni.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 10:44