StoryEditorOCM
Domaći nogometbio je rječit

Poljaci zvali Bjelicu, zanimalo ih je što misli o Hajduku i Gennaru Gattusu; odgovor Dinamova trenera neke će iznenaditi

Piše Sport SD
15. listopada 2024. - 14:25

Hrvatsku čeka gostovanje u Varšavi kod Poljaka u 4. kolu Lige nacija. Može to biti utakmica u kojoj će izabranici Zlatka Dalića sve riješiti i pobjedom osigurati četvrtfinale pa je jasno da one koji prate zanima sve oko ove utakmice. Puno je poveznica i Hrvata s Poljacima u nogometu, posebno u vidu trenerskih i igračkih angažmana Hrvata u Ekstraklasi, a jedan od onih zanimljivijih poljskim medijima je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Iza njega je dvogodišnji rad u Poljskoj na klupi Lech Poznana pa su ga pozvali da najavi utakmicu, a između ostalog za poljski portal SportoweFakty odgovorio je i na pitanja vezana za konkurenciju u HNL-u. 

- Neće biti lako. Imamo veliku konkurenciju, u vidu Hajduka i Rijeke. To su jako dobre i jake ekipe. Ali doma sam, znam kako se radi u zagrebačkom Dinamu. Trenutno se natječemo u Ligi prvaka i to mi je veliki motiv. Imao sam puno drugih ponuda. Iz Katara, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine. Međutim, nisam želio odabrati niti jedan od tih smjerova, želio sam ostati u Europi. Dinamo je veliki klub koji u zadnjih petnaest godina samo jednom nije bio prvak Hrvatske. To je najveći klub u našoj regiji i sretan sam što sam ovdje. Želim ostati ovdje dugo vremena.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Dotaknuli su se na kraju razgovora i Gennara Gattusa koji vodi Hajduk i trenutno drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Istaknuli su njegovo ime koje na svjetskom glasu, ali i momčad koje su ‘bijeli‘ sastavili.

- Nije to samo njegovo ime, on je prije svega jako dobar trener. Pokazao je to i ranije ove sezone. Nije mu bilo lako, ali je dokazao da je odličan trener. Hajduk je napravio jako dobru momčad za ovu sezonu i neće ih biti lako pobijediti. Ipak, mi smo Dinamo i želimo biti najbolji u ligi. Borit ćemo se u svakoj utakmici, pa tako i protiv Hajduka i trenera Gattusa. Mislim da Dinamo ima najbolju momčad, ali to moramo pokazati na terenu - zaključio je Bjelica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:51