StoryEditorOCM
Hajdukdetaljna analiza

Što očekivati od Gattusa? Taktički je ‘blizak‘ Hajduku, nije baš ‘trener pobjednik‘, a trzavice bi se mogle ubrzo javiti

13. lipnja 2024. - 07:07

Hajduk je konačno pronašao trenera za nadolazeću sezonu, a ta čast je - nakon što se Ivan Jurić predomislio u posljednji trenutak - pripala legendarnom talijanskom nogometašu Gennaru Gattusu.

Riječ je o čovjeku koji je za vrijeme svoje igračke karijere, zahvaljujući jedinstvenom pristupu na poziciji zadnjeg veznog, koji se temeljio na bezgraničnoj požrtvovnosti, ušao u srca svih navijača Milana, ali i mnogih ljubitelja nogometa koji uopće ne navijaju za "rossonere".

Gattuso je ogromno ime u svijetu nogometa i s te strane je njegov dolazak na Poljud velika stvar, a usto mu je trenerski CV poprilično impresivan, jer u njemu stoje imena klubova kao što su Milan, Napoli, Valencia, Marseille i Fiorentina (barem tehnički gledano). No, Talijan se baš i ne može nazvati "trenerom pobjednikom", što je sportski direktor Nikola Kalinić najavio. U trenerskoj karijeri osvojio je samo jedan trofej, posljednjih godina je evidentno u silaznoj putanji, a usto je imao turbulentne epizode koje su vrlo lako moguće i u Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 07:47