StoryEditorOCM
Hajdukpressica

LIVEGattuso na rubu velikog rekorda: ‘Osjetili smo kako izgleda patnja‘

Piše SPORT SD
25. listopada 2024. - 12:22

Nakon slavlja u Koprivnici, Hajduk je na vrhu SHNL-a s četiri bodova prednosti nad svojim rivalima. Bijeli u prvenstvu još uvijek ne znaju za poraz. Ipak, nema previše odmora, sutra na Poljudu gostuje Lokomotiva. Prvi susret ove dvije momčadi, u drugom kolu prvenstva nije završio dobro po "bijele". Lokomotiva je u Zagrebu izvukla remi u 99. minuti utakmice, nakon što je Duje Čop bio precizan iz jedanaesterca.

Početak utakmice na rasporedu je u 16 sati, a najavljuje je na konferenciji za medije trener Hajduka Gennaro Gattuso. Konferenciju za medije možete uživo pratiti na portalu Slobodne Dalmacije.

UŽIVO:
Uključili ste se u humanitarnu "Bradatu aukciju", kako je došlo do ideje, je li vam drago?

- Istina, to će me i koštati. Ali, odmah sam pristao kada sam vidio da su prošle godine donirali 100 tisuća najpotrebitijima. To će me puno koštati, 20 godina se nisam obrijao "na nulu". Bit će mi čudno, ali uvijek je lijepo pomoći. Uvjerio sam i Bruna iz stožera, ni on nije 15 godina obrijao bradu, i on će se uključiti.

Imate 10 utakmica bez poraza u nizu na početku prvenstva, imate priliku srušiti rekord Katalinića i Poklepovića, znate li za taj podatak?

- Mi nećemo misliti na rekorde. Uvjerili smo se do sada da je svaka utakmica teška. Našim rukama smo osjetili kako izgleda teška utamkica. Mislim tu na Koprivnicu, gdje smo patili u početku susreta. U hrvatskoj ligi nema lakih utakmica, ponavljam. Moramo se boriti, ići dalje. Moramo biti spremni, ne misliti na rekorde. Sutra nas očekuje teška utakmica, možemo je usporediti s Belupom. Oni su broj jedan u ligi po pressingu, stalno napadaju s četiri pet igrača. Na odbijenim loptama su jako opasni. Brzo izlaze, trče, moram spremiti ovu utakmicu u obje faze. Posjed i bez posjeda. Već sam i sebi pomalo dosadan, ali nema lakih utakmica. 

Obrijat ćete bradu, svaka čast, ali kako ćete obrijati Lokomotivu, primili smo zadnji put gol iz penala u zadnjoj minuti?

- To je prošlost, ne gledamo na to. Moramo igrati naš nogomet. Ako uđemo u utakmicu bez volje, napravit ćemo grešku života. Dodatna motivacija je i rođendan Torcide, i moramo razveseliti 25-30 tisuća ljudi na stadionu. Moramo biti pravi i jaki. 

Ne igraju često Sigur i Pukštas?

- Ispravno je pitanje: ne zašto Pukštas i Niko, nego zašto ne igraju i svi ostali. Zašto ne igraju i Moufi, Yassine, Trajkovski? Bitno je da su svi ljuti, treniraju žele igrati. Teške odluke su odlučiti tko igra, svi su u dobrom stanju, dobro treniraju. Odabiri su moji, ja stojim iza njih i odgovaram. Zato Pukštas ne igra. Trenira dobro, ali sada ga ne vidim. Nemojmo izdvajati samo Pukštasa i Sigura. 

Istina, četiri boda prednosti nisu velika, ali bolje je biti prvi. Vidite li u svlačionici to na licima igrača?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 12:44