StoryEditorOCM
Domaći nogometevo računice

Ovaj rezultat nam ide na ruku, u ludom scenariju i s dva boda Hrvatska prolazi dalje

Piše SN
22. lipnja 2024. - 17:36

Hrvatska i Italijom u ponedjeljak u 21 sat igra posljednju utakmicu grupne faze Eura u Njemačkoj. Kako stvari sada stoje, Vatreni moraju slaviti protiv Talijana kako bi izborili nastavak natjecanja, dok Talijanima odgovara i neriješen rezultat - pišu Sportske novosti.

Ipak, jedan scenarij, i tu treba naglasiti i dalje malo vjerojatan, mogao bi i Hrvatskoj donijeti šansu da sa samo dva boda prođe dalje. Prvi preduvjet je stvoren remijem Češke i Gruzije koje su igrale danas od 15 sati i taj susret završio je 1:1.

Hrvati sada moraju priželjkivati da i Češka i Gruzija izgube svoje susrete s Turskom i Portugalom u zadnjem kolu kako bi ostale na jednom bodu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Uz to, puno toga bi se moralo poklopiti u grupi A. U nedjelju Škoti i Mađari odigraju neodlučeno u Stuttgartu pa su u skupini A treći s dva boda i minus 4 gol-razlikom. Onda u ponedjeljak Španjolska dobije Albaniju, Italija i Hrvatska remiziraju, tako da su Vatreni treći s dva boda i gol-razlikom minus 3.

Onda u utorak Danci dobiju Srbe, a Englezi Slovence s barem tri gola razlike ili Srbi Dance i Englezi Slovence s barem tri gola razlike, pa bi i iz te skupine C treći bio lošiji od Hrvatske. Zvuči moguće, ali šanse da se tako i rasplete nisu baš tako velike. Dapače...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 17:36