StoryEditorOCM
Borilački sportoviužas na zabavi

Drama za kraj Igara, na proslavi zlata dobio srčani udar: ‘Odjednom su se čuli vriskovi, nastavili smo ga oživljavati‘

Piše SN
12. kolovoza 2024. - 10:06

Olimpijske igre u Parizu mogle su imati tragičnu završnicu. Smotra u Francuskoj donijela nam je brojne heroje, pa i dva koja ne nose medalje, ali to definitivno jesu jer - spašavaju živote.

Scene s noći četvrtka na petak prošle su ispod radara brojnim svjetskim medijima, no dok je većina sportaša i publike bila okupirana posljednjim danima, odvijala se jedna od najdramatičnijih priča Igara. Trener uzbekistanske boksačke reprezentacije Tulkin Kiličev slavio je zlato svog izabranika Hasanboya Dusmatova, a nedugo zatim jedva ostao živ.

- Trenerski stožer došao je u prostor Roland Garrosa gdje se inače održavaju zagrijavanja. Tamo smo slavili medalju, a onda su se odjednom čuli vriskovi za koje smo odmah znali da nisu plod veselja - prepričao je Robbie Lillis, jedan od fizioterapeuta koji je shvatio da nesretni Kiličev proživljava srčani udar, pišu Sportske novosti.

Na licu mjesta našli su se Lills i liječnici teama iz Velike Britanije, koji su mu odmah pružili pomoć. Agonija je trajala 30-ak sekundi, prvi pokušaj kardiopulmonalne reanimacije uz korištenje defibrilatora bio je neuspješan.

- Nastavili smo ga oživljavati, nakon 20 do 30 sekundi iznenada je došao k svijesti. U ovakvim slučajevima brzina je od ključne važnosti, sva sreća da smo na licu mjesta imali opremu pa smo ga mogli reanimirati.

Kiličev je potom prebačen u bolnicu, a dva fizioterapeuta koja su mu sačuvala život najavila su da će ga posjetiti ovih dana. Njegovi boksači to su već i učinili ponijevši i zlatnu medalju. Sudeći po videima na trenerovu Instagramu, oporavak ide željenim smjerom. Svoje boksače dočekao je s osmjehom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 22:44