StoryEditorOCM
SplitOZBILJNE OPTUŽBE

Učenici splitske škole u više navrata snimili profesora kako spava na nastavi! Ravnateljici je veći problem nešto drugo

Piše Frano Kiso, Božidar Lončar
21. svibnja 2024. - 18:48

Na elektroničku poštu naše redakcije pristigle su poprilično ozbiljne optužbe anonimnog čitatelja koji se požalio na nerad i učestale spavance jednog splitskog profesora, a priložio je i fotografije kojima pokušava dokazati svoje tvrdnje.

Naime, riječ o djelatniku Pomorske škole Split (podaci poznati redakciji) kojega se proziva za nerad i loš odnos prema učenicima koji dobivaju nezaslužene ocjene.

- Pogledajte kako se profesor Pomorske škole ponaša tijekom nastave. Spava i ništa ne radi s učenicima, a ako u nekom slučaju nešto i radi, onda samo čita iz skripte. Pritom za pozitivne testove daje negativne ocjene jer ih nije u stanju ispraviti. Zar je moguće da se to tolerira?! - piše u ogorčenom dopisu.

image

Profesor Pomorske škole spava na nastavi

}

Ubrzo smo se obratili ravnateljici spomenute škole koja je potvrdila da se zaista radi o djelatniku njene škole, no čini se da veći problem vidi u upotrebi mobitela od strane učenika.

- Možemo potvrditi da se radi o nastavniku škole, no nismo u mogućnosti komentirati okolnosti u kojima su fotografije nastale jer nam nitko od učenika ni roditelja nije prijavio ili skrenuo pažnju na postojanje istih.

Napominjemo da je ‘Kućnim redom‘ i ‘Pravilnikom o izricanju pedagoških mjera‘ zabranjena upotreba mobilnih uređaja tijekom nastavnog sata te povreda dostojanstva zaposlenika škole i ostalih učenika, te su predviđene pedagoške mjere - odgovara nam ravnateljica Mirela Žižić te je pritom navela kako slučaj neće stati na ovome.

- Škola će poduzeti sve raspoložive mjere kako bi ispitala okolnosti situacije, te zaštitila učenike i zaposlenike škole od neovlaštenog snimanja i distribucije takvih snimki. Svi učenici, njihovi roditelji i zaposlenici škole u svakom trenutku mogu prijaviti razrednicima, stručnoj službi i ravnateljici usmenim i pisanim putem uočene nepravilnosti u nastavnom procesu i ponašanju svih sudionika nastavnog procesa. Po svim zaprimljenim prijavama žurno se reagira sukladno propisima - tvrdi.

image

Profesor Pomorske škole spava na nastavi

Čitatelj

A na naše pitanje je li u Pomorskoj školi tijekom ove školske godine bila Prosvjetna inspekcija i koliko je inspekcijskih postupaka provedeno, kratko nam je odgovorila da je upoznata s predmetom i nalazom u kojem nisu utvrđene nepravilnosti za samu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:19