StoryEditorOCM
Splitizvanredna situacija

Split je stao na sat vremena. Ovo su sve intervencije žurnih službi dok nije bilo struje, jedna je bila posebno zauzeta

Piše P. K.
21. lipnja 2024. - 14:50

Gotovo cijela Dalmacija oko 12.25 sati ostala je bez struje. Mnoge je prekid u opskrbi omeo u obavljanju radnih obaveza, prestali su raditi semafori, neki su ostali zatočeni u dizalima u zgradama... Provjerili smo kako su se u ovoj izvanrednoj situaciji snašle žurne službe, ali i koji su im bili najveći problemi.

image
Duje Klarić/Cropix

Iz PU splitsko-dalmatinske kažu da u jednom trenutku uopće nisu imali pristup sustavu pa su radio postajama komunicirali telefonski broj na koji ih se moglo dobiti. Nastojali su se u tim trenutcima umrežiti s hitnim službama kako bi sve funkcioniralo.

Svoje službenike poslali su na frekventna križanja kao što su križanje Dubrovačke i Ulice Domovinskog rata te križanje Ulice Domovinskog rata i Ulice slobode. Posebno nam je glasnogovornica u tom kontekstu naglasila područje širine u Solinu, na kojem i inače petkom popodne gužve budu velike.

Stanje se, kako nam kažu, sada već normalizira i nema većih zastoja nego što je to uobičajeno. 

- Ono što je najvažnije naglasiti je da su sve naše linije otvorene i dostupne građanima - kazala nam je za kraj Željka Radošević, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

image

Pitali smo žurne službe kako su se snašli tijekom prekida opskrbe strujom

Ante Čizmić/Cropix

Vatrogasci su nam kazali da su sve njihove ekipe na terenu. Tijekom prekida opskrbe imali su 25 intervencija na širem splitskom području, od kojih je najviše bilo gašenja zapaljenih agregata i izvlačenja osoba koje su u trenutku nestanka zapele u zaglavljenim dizalima zgrada. 

Što se tiče KBC-a Split, u trenutku nestanka struje svi vitalni odjeli KBC-a spojeni su na agregatni sustav pa poteškoća nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:03