StoryEditorOCM
Split31 godinu poslužuju

Nema fensi spizu, a ovaj buffet je hit u Splitu. Otvorila ga je bivša Laurusova konobarica: ‘Nismo imali novaca...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
16. svibnja 2024. - 08:39

Ima već 31 godina da ovaj mali splitski buffet, sa svojom najjednostavnijom ponudom na svijetu, prkosi ugostiteljskoj velesili koja se s turistima narodila u našem gradu. Ne mijenjaju recepte nikada, koriste uvijek iste namirnice, kužina im broji niti 15 kvadrata. I svaki dan, osim blagdana i 40 dana kolektivnog siječanjskoga godišnjeg odmora, uvijek su puni.

Ma čekajte, u moru svih tih fast foodova, lepinja, ćevapa, tortilja, manistra, miješanog, fensija-šmensija s 10 sljedova, oni mirno, tiho rade svoje ugostiteljstvo. Bazirano na, evo da vam kažemo sve skupa sedam bazičnih namirnica, puno smo vam i rekli.

I ne, nismo ih lako privoljeli na razgovor. Nisu od svjetala pozornice, a kod njih je uvijek teatar. Dovoljno je reći da u šest ujutro cijela peškarija ovdje dolazi po prvu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 05:01