StoryEditorOCM
Obalanapao policajce

Pao tandem koji je operirao u Solinu. Pogledajte što im je sve pronađeno prilikom pretrage stana

Piše Split SD
19. srpnja 2024. - 18:15

Jučer su policijski službenici postupali po naredbi suda i pretražili stan kojeg koristi ženska osoba. Kada su stigli na adresu, iz stana je izašao muškarac koji je, kada su se policijski službenici predstavili i zatražili od njega da im da na uvid osobnu iskaznicu, rukama u prsa udario policijskog službenika. Policajac je udario leđima o zid. Tijekom pokušaja savladavanja muškarac je pružao aktivan otpor i u jednom trenutku je ključ od stana stavio u usta i pokušao ga progutati.

S obzirom na to da je počeo udarati glavom o pod i nekontrolirano kašljati, zbog sprječavanja daljnjeg samoozljeđivanja nad njim su uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, nakon čega je ispljunuo ključ. Muškarca, koji je  višestruki je počinitelj teških i ozbiljnih kaznenih djela, policijski službenici su savladali i odveli u bolnicu na pregled. Nakon pregleda je otpušten iz bolnice, uhićen i doveden u službene prostorije. Policijskim službenicima je također pružena liječnika pomoć i zadobili su lakše tjelesne ozlijede.

Obavljenom pretragom stana 19-godišnjakinje pronađeno je 54,2 grama kokaina, dvije vage za precizno mjerenje, 1,67 grama marihuane i veća količina novca. Uhićena je i dovedena u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja. 

Dovršeno je istraživanje nad dvije osobe za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenih dijela. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 29-godišnjak i 19-godišnjakinja ostvarili obilježja kaznenog djela iz čl. 190 st.2. Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama. Utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 29-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela iz čl. 314 Prisila prema službenoj osobi.

Nakon dovršenog istraživanja uz  kaznenu prijavu oboje su predani pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 21:53