StoryEditorOCM
SplitMRVICE OD PROJEKATA

Otvorena spasonosna prometnica na izlazu iz Splita, ali s velikim zakašnjenjem!? Pogledajte kuda ćete moći obići gužve

Piše Gordan Zubčić
5. rujna 2024. - 12:02

S puna tri mjeseca zakašnjenja otvara se spojna prometnica koja povezuje Jadransku magistralu (splitsku obilaznicu) i Matoševu ulicu u Solinu koja kod trgovačkog centra "Salona Mall" također ima status državne ceste.

Riječ je o toliko spominjanoj "rampi" na kojoj su djelatnici splitskog "Cestara" iz tvrtke "Hering" iz Širokog Brijega (BiH) radove trebali završiti početkom lipnja, ali su se "rastegnuli" do srpnja, a onda se sve do kraja kolovoza čekalo na tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole.

Da je u pitanju kakva lokalna oputina, još bi se sve moglo i progutati, ali kada govorimo o cesti koja bi koliko-toliko trebala rasteretiti veliko križanje na solinskoj Širini, drugu točku u cijeloj državi po prometnom opterećenju, onda kašnjenje naprosto nije dopustivo.

Tim više kada se prisjetimo gomile obećanja koje je tadašnji i današnji premijer Andrej Plenković (HDZ) "iskrcao" pred građane nakon sjednice Vlade održane u Splitu uoči blagdana sv. Duje u kasno proljeće prije šest godina.

Tada se vozačima sa splitskog područja i svima onima koju mu gravitiraju, najavilo izgradnju tolikih kilometara novog asfalta i objekata kakve drugi grad u državi ne pamti od 1965. godine kada je otvorena Magistrala. Od pustih projekata su građani dobili na korištenje, a (ne)izravno platili spojeve s obilaznice na Ulicu Zbora narodne garde kod Dragovoda i Pujanki, pa tek sada i "Mravinačku rampu".

Sve ostalo ili je u predugoj papirnatoj pripremi ili jednako nedopustivo kasni, poput mostova preko Širine i rijeke Jadro, gdje su tek tijekom posljednja dva tjedna aktivirani konkretni građevinski radovi.

Kako izgleda nova "rampa", pogledajte na fotografijama našeg kolege Vojka Bašića:

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 03:50