StoryEditorOCM
Obalapovodom male gospe

Ovog vikenda u Solinu se održava turnir u sjedećoj odbojci. Na tradicionalnom 18. izdanju sudjelovat će četiri ekipe

Piše Sandra Barčot
12. rujna 2024. - 22:36

Nastavljaju tradiciju igrači Paraodbojkaškog kluba Split, te su i ove godine domaćini turnira u sjedećoj odbojci „Mediteran 2024.”.

Radi se o turniru koji se igra povodom blagdana Male Gospe, nebeske zaštitnice grada Solina, te će u subotu (14. rujna) na parketu gradske sportske dvorane na Bilankuši, s početkom u 11.30 sati biti upriličeno i svečano otvorenje nadmetanja sportaša s invaliditetom.

image

Turnir se po 18 put igra povodom blagdana Male Gospe

Boris Kovačev/Cropix

- Ovo je naš tradicionalni 18. turnir sjedeće odbojke, uz sudjelovanje četiri ekipe. Dolaze nam igrači POK Knin, POK Zadar te UKSO Vukovar uz nas kako domaćine, igrače POK SPLIT – kazuje nam Dragan Maretić, tajnik kluba koji okuplja osobe s invaliditetom, ali i hrvatske branitelje koji kroz sport provode i resocijalizaciju.

I sam Maretić je, kao i mnogi drugi igrači sjedeće odbojke, bio pripadnik hrvatske vojske, on u postrojbi Četvrte brigade HV-a.

- Ujedno je turnir i obilježavanje rođendana našeg kluba, postali smo punoljetni, kao i samo nadmetanje – dodaje Ivan Udovičić, predsjednik Paraodbojkaškog kluba Split.

image

Sjedeća odbojka

Goran Šebelić/Cropix

Što se orara turnira tiče u 11.30 sati je svečano otvorenje turnira „Mediteran 2024.”, uz nastup Solinskih mažoretkinja.

Točno u podne slijedi odigravanja utakmica, a u 18.30 sati zakazana je svečanost podjela pokala i medalja, uz prigodno druženje u OPG Dodoja, u Dugopolju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 22:37