StoryEditorOCM
Šibenikrat u ukrajini

Sastanak Stožera kod gradonačelnika Burića: Šibenik nema objekata za smještaj izbjeglica, radi se i analiza stanja postojećih skloništa

Piše Šibenski.hr
2. ožujka 2022. - 15:59

U uredu šibenskog gradonačelnika Željka Burića danas su se sastali predstavnici Županijskog i Gradskog stožera civilne zaštite,  Županijskog centra 112 te gradskih odjela i službi povodom aktualnih događanja. Tom prilikom je istaknuto kako  Grad Šibenik, nažalost, u svom vlasništvu nema prikladnih objekata za smještaj osoba s područja Ukrajine koji su u tranzitu ili namjeravaju privremeno ostati na šibenskom području.

Ukoliko, međutim,  smještajne kapacitete, temeljem naputka nacionalnog Stožera,  odobre državne institucije za svoje objekte, Grad Šibenik će im, u koordinaciji sa drugim službama, pružiti potrebnu pomoć.

Situacija u Ukrajini potencirala je, kao i u slučaju drugih gradova u Hrvatskoj,  i temu pregleda postojećih osam skloništa osnovne zaštite na području grada Šibenika, kao i dodatnih nekoliko kojima ne upravlja sam grad ali su predviđena za takvu svrhu ili se nalaze u prostorima poslovnih i privatnih subjekata.

Bez obzira što nema nikakvog razloga za izvanredna postupanja, skloništa će se, kazano je,  pregledati te će Stožer već na idućem radnom sastanku raspolagati detaljnom informacijom o njihovom stanju.

29. travanj 2024 05:32