StoryEditorOCM
Šibenikiz gradske blagajne

Dobra vijest za šibenske umirovljenike! Ubuduće bi mogli dobivati božićnice i uskrsnice

Piše K. G.
22. svibnja 2024. - 15:14

Grad Šibenik godinama je jedan od onih u kojima umirovljenici redovito ostaju bez uskrsnica i božićnica. Čini se kako bi se ta loša praksa za naše starije sugrađane mogla ukinuti.

Naime, u šibenskoj gradskoj upravi razmišljaju da u dogledno vrijeme isprave tu nepravdu i omoguće isplatu jednokratne novčane naknade povodom blagdana umirovljenicima i drugim kategorijama korisnika socijalne skrbi.

Kako se doznaje u šibenskoj gradskoj upraiv, Grad Šibenik uvodi novo pravo u sustavu socijalne skrbi te je u javno savjetovanje uputio dopunu Odluke o socijalnoj skrbi.

- Ukoliko u Proračunu Grada Šibenika ima osiguranih sredstava može se isplatiti prigodna jednokratna novčana naknada povodom blagdana umirovljenicima i drugim kategorijama korisnika s prebivalištem na području Grada Šibenika.

Odluku o kriterijima, načinu ostvarivanja te korisnicima prava na prigodnu jednokratnu novčanu naknadu povodom blagdana donosi Gradsko vijeće Grada Šibenika.

Visinu prigodne jednokratne novčane naknade povodom blagdana utvrđuje Gradonačelnik posebnom odlukom- objavili su iz šibenske Gradske uprave.

15. lipanj 2024 12:00