StoryEditorOCM
ZanimljivostiAnte Deković

Šibenčanin nominiran za prestižnu televizijsku nagradu Emmy: ‘Šanse da pobijedimo su velike‘

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2023. - 12:11

Šibenčanin Ante Deković ove je godine nominiran za prestižnu televizijsku nagradu Emmy za Netflixovu hit seriju Shadow and Bone.

Prije dvije godine, prenosi Index.hr, nagrađen je Emmyjem kao supervizor specijalnih efekata na epizodi Su‘Kal serije Zvjezdane staze: Discovery, a ove godine Ante je nominiran u istoj kategoriji.

- Šanse za nagradu su velike, ali u konkurenciji nam je Wednesday, serija koja je jako popularna. Vidjet ćemo hoće li pobjeda biti zbog struke ili popularnosti, u tim stvarima se nikad ne zna. Dapače, nominacija je kao pobjeda - ispričao je Deković za Radio Šibenik.

- Efekti su bit svake serije i svakog filma. Ako se ne vide, dobro smo napravili posao. Kad ljudi kažu da u nekoj seriji ili filmu nema efekata, vjerujte, ima. I to je dobro odrađen posao - dodao je. 

Inače, godine 2019. Ante je nominiran za nagradu Emmy kao supervizor specijalnih efekata na epizodi Such Sweet Sorrow serije Zvjezdane staze: Discovery, a četiri godine ranije u istoj kategoriji za epizodu The Lovers serije Da Vincijevi demoni.

27. travanj 2024 12:50