StoryEditorOCM
Ostalosve ih je više

Strani sportaši otvorili dušu o životu u Šibeniku: ‘Kad sam došao, nisu nam cvjetale ruže‘

Piše Šibenski.hr
25. ožujka 2024. - 09:35

U šibenskim sportskim klubovima iz godine u godinu povećava se broj stranih sportaša. Posebno je zanimljivo da je među njima sve više Južnoamerikanaca. Za malonogometaše Crnice igraju Brazilci i Argentinci, za nogometaše Šibenika jedan Kolumbijac, ali i Španjolac. Evo priče o njihovom životu u Šibeniku, piše HTV

Thiago i Joaquin ove su zime Brazil i Argentinu zamijenili šibenskom Crnicom. 

- Želio sam iskusiti nešto novo. Nije to bila lagana odluka, no mislim da je to najbolji put da se razvijem kao igrač, ustvrdio je Joaquin Piccioni, igrač Malonogometnog kluba Crnica.

- Moj prijatelj, koji je trener u Italiji, poznaje našeg trenera Subotića. Na njegovu preporuku stigao sam u Šibenik, dodao je Thiago Feltrin, Joaquinov suigrač.

I Joaquin je stigao preko Italije, za koju je vezan korijenima. U Šibeniku im, kažu, najviše odgovara temperament ljudi, no problem je sporazumijevanje.

- Ljudi su vrlo strastveni. Zato se ovdje ne osjećam kao stranac, ustvrdio je.

- Lijepo je živjeti ovdje. Jedini je problem jezična barijera. Srećom, pomaže mi Joaquin, koji bolje vlada engleskim, dodao je Thiago.

image

Malonogometaši Crnice

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

S tim problema nemaju Iker i Carlos. Španjolcu i Kolumbijcu u redovima Šibenika ovo je druga sezona.

- Kada sam došao, nisu nam cvjetale ruže. Ispali smo iz prve lige. No sretan sam što sam ostao jer se želimo tamo vratiti, rekao je Iker Pozor, igrač Nogometnog kluba Šibenik.

- Prva godina mi nije bila sretna, jer sam imao operaciju koljena, a potom sam otišao u Dugopolje. Sada sam se vratio. Dobro se osjećam, postižem golove, a i momčad je dobra, nadovezao se Carlos Torres, Ikerov suigrač.

Španjolac je karijeru gradio u mlađim uzrastima europskih divova - Real Madrida i Manchester Cityja.

- Triput sam bio na pripremama sa Cityem, kod Pepa Guardiole. Što reći o njemu, nevjerojatan trener, ustvrdio je Iker.

Torres je stigao u doba kolumbijskih vlasnika. Nakon što su oni ‘dignuli sidro‘ ostao je - posljednji Kolumbijac u Šibeniku.

- Ostao sam sam. Malo jesam usamljen, ali to je život, rekao je.

Lakše mu je uz Ikera, s kojim izvrsno surađuje i na terenu. Veže ih i to što su rođeni u gradovima uz more. Zato im ‘leži‘ i Šibenik.

image

Carlos Eduardo Torres

Niksa Stipanicev/Cropix

- Grad je vrlo malen, ali i vrlo lijep, ugodan za život, kazao je Carlos.

- Ima sličnosti, no u Kolumbiji je samo jedno godišnje doba - ljeto, dodao je.

A s Pozom i Torresom ne bi trebalo biti zime ni za Šibenik. Ako uđu u prvu ligu, želja im je - ostanak na Šubićevcu, piše HRT

 

26. travanj 2024 02:30