Upravni pravnik Florijan Žižić (42) iz Skradina ugostio je šibensku ekipu trećeg dana ovotjedne ‘Večere za 5‘ na svom bajkovitom imanju u Rupama, a za svoju večeru dobio je 39 bodova. Dojmovi na Florijanovu večeru bili su izvanredni. "Sve je bilo izvrsno", zaključio je Goran večeru, a ni ostali komentari nisu zaostajali.
Pripravu večere Florijan je započeo desertom naziva ‘Šumska čokolada‘. Naime, čokolade, borovnice i maline bile su za desert. "To je čokolada koju radi u šumi", otkrio je Goran. "Veselim se desertu, čini mi se zanimljivo", dodala je Ivana. Uslijedila je priprava glavnog jela ‘Babe Ane lug‘. "Ovo je danas sve nešto, kako da se izrazim, ne znam", zbunio je naziv glavnog jela Ivanu. No, pogodila je da će u glavnom jelu jesti teletinu! Florijan je spravio peku s teletinom i povrćem. "Očekujem ukusnu večeru, peku, domaću večeru, jednostavnija jela", zaključio je o glavnom jelu Milorad. Za kraj, Florijan se okrenuo predjelu ‘Umido na rupski‘. "Riječ me na ništa ne asocira", otkrila je Ivana. Goran je objasnio da se radi o sporom, tihom kuhanju. Toplo predjelo domaćin je spravio od telećih jetrica i palente - jetrici na venecijanski način, piše RTL.
Nakon što je spravio jela, Florijan se okrenuo pripremi za doček gostiju. Ekipu je dočekao uz prigodne aperitive - domaći liker od koprive, breskve, dunje, žižula i koštica šljive. "Dolazak je bio impresivan, meni je prvi put da sam tu, oduševljena sam s prostorom i kućicama", otkrila je Ivana. "Veću nervozu u životu nisam vidio", dodao je Milorad. Njega kopriva nije oduševila, dok je Goran istim likerom bio baš zadovoljan.
Predjelo je stiglo i malo razbilo Florijanovu tremu. ‘Umido na rupski‘ prvo je jelo koje je stiglo na stol. "Malo kao na lovački, daje poseban štih da razblaži, neopisivo", pohvalio je Goran predjelo s telećom jetricom. "Nisam odavno nešto ljepše jela. Stvarno perfektno", dodala je i Ivana.
Nakon što je predjelo oduševilo ekipu, stiglo je glavno jelo - ‘Babe Ane lug‘. Florijan nije bio oduševljen svojim jelom, no ekipa je imala komplimente. "Možda je malo nedostajalo soli", manju kritiku je uputio tek Milorad. Nakon sjajne atmosfere za glavnim jelom, za kraj je stigao desert - ‘Šumska čokolada‘.
Mousse s bobičastim voćem stigao je kao kraj odlične večere, baš kao i prigodni pokloni kojima je Florijan razveselio ekipu. Sve je domaćin zaključio i neobičnim iznenađenjem - stigao je pučki guslar Dane Jurić iz Dubravica. Oduševio je ekipu i tako zaključio izvrsnu Florijanovu večeru, prenosi RTL.