Jučer je bio pravi gušt proći splitskom Peškarijom jer je bila puna ribe. Među znatiželjnicima je bio i naš fotorerporter Joško Šupić, a po fotografijama koje je zabilježio vidjeli smo da se među ulovljenom ribom našlo i ugora. Ni premalih, ni prevelikih nego - taman. Upravo takvi potrebni su za najpoznatije jelo od ugora - brujet, naravno. Zašto naravno? Jer je ugor tako najslađi. Premda ne bismo imali ništa ni protiv ugora na gradele, no o tome neki drugi put.
Evo recepta...
Bujet od ugora
Sastojci:
1 kg ugora
2 glavice luka
1/2 glavice češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
1-2 žlice konšerve
100 ml vina
1 vezica peršina
sol, papar
Priprema:
Ugora očistite, operite i narežite na veće komade. Na vrelom ulju popržite lisnato narezan luk, kad uhvati boju dodajte mu grubo narezan češnjak, promiješakte i čim češnjak zamiriše po tome poredajte ribu te sve zalije vinom.
Dodajte konšervu, podlijte vodom, posolite i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 45 minuta, na kraju kušajte treba li još soli, dodajte papra i nasjeckanog peršina te poslužite uz palentu.