Stvarno obožavamo hobotnicu ispod peke, a ludi smo i za ‘hobom‘ na salatu. Vjerujemo da ovo važi i za vas, čim ste kliknuli na ovaj tekst. No, kako stojite s hobotnicom na gradele? Jeste li je već probali? Užasava li vas i sama pomisao na nju? Mi jesmo i super nam je, stoga smo odlučili razuvjeriti sve skeptike.
Hobotnicu na žaru uopće nije teško ispeći. Ne bojte se da će biti žilava i tvrda, jer ćete ju prethodno prokuhati. Stoga idući put kad naložite gradele za ribu, ostavite malo mjesta i za ‘hobu‘. A sad evo i recepta.
Hobotnica na žaru
Sastojci:
cijela hobotnica, teška oko 1500 grama, očišćena
300 mililitara bijelog vina
200 mililitara maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
vezica peršina
papar, mljeveni i u zrnu
sol
po želji: sok pola limuna
1 pluteni čep
Priprema:
Skuhajte hobotnicu u loncu punom vode u koji ste dodali i vino, pola količine ulja, papar u zrnu, sol i pluteni čep. Kuhajte dok se ne omekša. Kad se malo ohladila pecite je na žaru, u komadu ili narezanu.
Prije pečenja na žaru, hobotnicu premažite mješavinom maslinovog ulja, soli i mljevenog papra. Pecite hobotnicu po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne uhvati lijepu boju.
Pečenu hobotnicu prelijte maslinovim uljem i pospite sjeckanim češnjakom i peršinom. Po želji kapnite i malo limunovog soka.