StoryEditorOCM

morski kuharChef Braco Sanjin podijelio je s nama recept koji spaja lignje, škampe, trlje i prošek. A tu su još i tikvica, mrkva, paprika...

Piše Marija Čović
7. kolovoza 2022. - 08:03

Lignje očistiti, skinuti kožicu, zajedno s naribanom koricom limuna, solju i paprom samljeti u multipraktiku, tom masom puniti male kalupe (mogu biti i oni za mafine) i peći deset minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Škampe zapeći u pećnici ili na tavi na suho da dobiju smeđu boju, dodati jedan decilitar prošeka i malo krušnih mrvica i kuhati u ribljem temeljcu sat vremena dok se ne reducira.

Procijediti i protisnuti kako bi sve izišlo iz glave i oklopa škampa.

Povrće nasitno izrezati i sotirati na maslacu.

Trlju filetirati, fileti se mogu iskoristiti za neko drugo jelo, a kosti (draču) uvaljati u kukuruzno ili oštro brašno u koje prema ukusu dodamo malo čilija i pofrigati u dubokom ulju da se dobije čips.

Tortice servirati na umaku i povrću, na njih...

22. studeni 2024 00:59