StoryEditorOCM

ZLATKO GODEC‘Ribu je idealno što prije zamrznuti, ali obavezno u foliji ili vrećici‘: stručnjak za prepariranje otkriva ‘male tajne zanata‘ i cijenu za brancina od 5 kilograma

Piše Boris Bulić
25. srpnja 2022. - 15:13

​​Zlatko Godec viši je zoopreparator koji radi kao preparator u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu. Naravno, Zlatko nije rob svojeg posla, nego ga radi s ljubavlju i predano, tim više što je dobar dio preparata, naravno ribljih, zapravo on ulovio i preparirao. Posve dovoljno razloga za razgovor s ovim ribolovnim i preparatorskim umjetnikom.

– Ribe često preparirate, ali volite ih i loviti?

– Da, ribolovac sam i bavim se gotovo svim tehnikama ribolova, podjednako slatkovodnim i morskim. I premda podjednako dobro vladam svim tehnikama, nekako mi je najdraži ribolov umjetnim mamcima, mušičarenje, špinanje, jigging, kabura, inchiku

– Ima li u vašoj ribolovnoj karijeri neki ulov koji po nekoj specifičnosti odskače od ostalih?

– Ja sam ulovio stvarno puno toga, tako...

25. studeni 2024 18:41