Većina ribolovaca ima cijeli niz slika ili video materijala kao uspomene na svoje ribolovne pohode, no neki žele i malo više od toga. Jedan od takvih je i Teo Maksimović koji nam se javio s izvrsnom ‘preparatorskom‘ idejom.
Evo što Teo ponekad radi sa svojim ulovima i kako čuva uspomenu na poneku ‘okrnjenu glavu:
- Prepariranje ulova je za mnoge ribolovce i komplicirana, a i skup poduhvat zbog čega se radije odlučuju za čuvanje uspomena kroz fotografije, dok ulov završi kao velika gradelada, lešada ili pak peka u okruženju obitelji i ekipe.
No čeljust ribe se kao trofej može sačuvati relativno jednostavno, a da pritom ni obitelj ni ekipa ne pate – priča nam Teo.
- Riblju glavu je potrebno skuhati, čim bolje očistiti od mesa i kože, te je staviti u posudu s deterdže...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....