StoryEditorOCM

U marini KaštelaHrvatski dani male brodogradnje i turizma u znaku nautike, najavljene zanimljive brodske premijere

Piše M. I.
3. travnja 2023. - 13:09
Hrvatski dani male brodogradnje i turizma – Croatia nautic show održat će se od četvrtka, 13. travnja do nedjelje 16. travnjaBožidar Vukičević/Cropix

Petnaesta po redu manifestacija "Hrvatski dani male brodogradnje i turizma – Croatia nautic show" održat će se od četvrtka, 13. travnja do nedjelje 16. travnja, održati u marini Kaštela.

Ovogodišnje izdanje, osim što je jubilarno, značajno je i po brojnim drugim aspektima.

- Ovo je jedina nautičko-turistička manifestacija s predsezonskim kontinuitetom, kojom se i prethodnih godina najavljivala i počinjala turistička sezona u Hrvatskoj. Zahvaljujući prije svega povjerenju naših izlagača, partnera i pokrovitelja, osigurali smo da predstavljanje izložbene ponude bude obogaćeno kako sadržajno, tako i načinom prezentacije.

Povratkom u redovni travanjski termin koji je idealan za prezentaciju i ponudu nautičkih i turističkih roba i usluga, osigurana je kvalitetna i nikad bogatija ponuda brodica, gumenjaka, motornih brodova, jahti, kao i plovne i brodske opreme, odjeće te vanbrodskih i unutarnjih motora - najavljuju organizatori.

Na ovogodišnjem sajmu naglasak će biti na nautici, a predstavit će preko 50 tvrtki iz nautike te preko 20 tvrtki koje nude turističke usluge i proizvode. Tradicijska brodogradnja bit će predstavljena u okviru aktivnosti i predstavljanja Muzeja betinske drvene brodogradnje kao i Udruga za očuvanja tradicijske brodograđevne baštine. Aktivni program uključivat će i prezentaciju tvrtke Navela i Pomorskog fakulteta Split, na temu uključivanja mladih u nautičku industriju.

Od premijernih predstavljanja plovila na hrvatskom tržištu vrijedi istaknuti gumenjak Aqua spirit 585, motornu jahtu Odysseya platinum 40, motorni brod Trident 530 te Nimbus 11T, a najveći brod koji će biti izložen na sajmu, proizveden u Hrvatskoj je Monachus 70 – hrvatskog proizvođača Monachus Yachting d.o.o.

Za bogatu ponudu brodske i nautičke opreme pobrinulo se 15 tvrtki koje nude brodsku elektriku, elektroniku, kamping, plovnu i ribolovnu opremu, brodske unutarnje i vanjske motore, brodske podove, opremu za marine, privez, kao i komunalnu plažnu opremu.

image

Zalazak sunca iznad jahti u Marini Kaštela

Duje Klarić/Cropix

Poseban proizvod koji organizator u segmentu korisnosti želi naglasiti je električna plažna rampa za osobe s invaliditetom koja je namijenjena lokalnim zajednicama.

Turistički dio manifestacije usmjeren je ponudi proizvoda namijenjenih turističkoj renti električnih vozila i plovila, električnih ronilica, ali i opreme za uređenje kuća za odmor u segmentu bazenske i spa opreme, plažnog te vanjskog i ugostiteljskog namještaja, pergola...

Jet-ski plovila, električne jetsurf i foil daske, mini katamarani, Rog bicikle te aqua parkovi i oprema za plažnu rentu uz iznimnu prodajnu ponudu vanjskog ukrasnog bilja, upotpunit će i ponuda motornih vozila.

Svim posjetiteljima posjet je i ove godine besplatan.

18. travanj 2024 12:39