StoryEditor
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Jeli ste ga ‘na bijelo‘ i ‘na crveno‘, ali ovu riblju deliciju sigurno niste kušali u ovom nesvakidašnjem obliku

Piše NATIVE STUDIO SD
28. rujna 2020. - 09:50
Shutterstock

Polpete od bakalara

Namočeni bakalar očistite, operite, prokuhajte, očistite od drača i sameljite u stroju za meso. Dodajte pečenu samljevenu ribu (skušu, cipal). Na 50 dag namočena bakalara dodajte u smjesu 4 nasjeckane slane srdele, komad sredine kruha namočena u mlijeku ili vodi, 2-3 tučena jaja, malo sitno nasjeckane kapule zažućene na ulju te malo nasjeckana peršina, papra i soli po ukusu.

Sve to izmiješajte i oblikujte u loptice (polpete), koje provaljajte u oštru brašnu. U posudu stavite 1/8 l ulja, složite polpetice i provaljajte u vrućem ulju sa svih strana.

Zatim dolijte sok od rajčica te kuhajte pola sata poklopljeno. Možete poslužiti uz tvrdo kuhanu puru. Od ove smjese možete napraviti i popečke koje umočite u brašno, tučeno jaje i mrvice. Pržite u vrućem ulju, a poslužite uz salatu, umak od kapara ili rajčica.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Sastojci:

  • 50 dag bakalara - 1 skuša ili pečeni cipal
  • 4 slane srdele
  • komad sredine kruha
  • mlijeko
  • 2-3 jaja
  • malo kapule
  • peršin
  • ulje, sol i papar
  • oštro brašno
  • 1/8 l maslinova ulja
  • sok od rajčica
  • pura brašno
  • jaja
  • mrvice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 10:05