Oni koji se još sjećaju okusa i izgleda starinskih kolača sigurno pamte i one simpatične okrugle keksiće s kapljicom nadjeva u sredini. Nekoć su bili vrlo omiljeni i pripremali su se u svim prigodama za koje se peku suhi kolačići. Neki su im dodavali mljevene orahe, neki bademe, a neki lješnjake, dok je u novije vrijeme postalo moderno pripremati ih čak i uz dodatak kokosa.
Recept za tijesto je, dakle, imao određene varijacije, a slično je bilo i s nadjevom: neki su maleno udubljenje u sredini bucmastog keksa punili džemom od malina, jagoda ili šipka, kako bi imalo efektnu crvenkastu boju, drugi bi koristili džem od marelice ili bresaka za narančasto "oko". Neki su ove kolačiće voljeli puniti čokoladnom glazurom, dok je drugima bilo najdraže napraviti klasičnu šećernu glazuru ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....