![27319560](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/11/o_27319560_1024.jpg)
Nekoć su se domaćice znale snaći i s malo jeftinih sastojaka pripremiti vrlo ukusna jela. Danas, kad se hrana bezumno baca, takve su vještine pale u zaborav. To bi trebalo ispraviti i podsjetiti se kako s malo napraviti puno.
Jedan od načina za to su stari recepti kojih se teško sjetimo na prvu, a jedan od njih je za krumpir pripremljen na tako dobar način da vam uz njega neće trebati šniceli ni išta slično. Malo salate i eventualno juha, eto vam super obroka za malo eura.
Francuski krumpir
Sastojci:
1 kg krumpira
500 ml kiselog vrhnja
200 g pancete ili šunke
4 jaja
malo peršina
sol, papar
Priprema:
Krumpir skuhajte s korom u slanoj vodi. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Jaja posolite i pomiješajte s vrhnjem, a šunku ili pancetu narežite na kockice. Peršin sitno nasjeckajte.
U nauljeni pleh za pečenje slažite red kuhanog krumpira pa red šunke odnosno pancete, dok ne potrošite sastojke. Na kraju sve prelijte smjesom vrhnja i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata. Gotovo pospite peršinom.