Često se može čuti kako je krumpire najbolje kuhati u komadu, jer na taj načinsačuvaju više vrijednih sastojaka, ali i puno više okusa. Mnogi, nažalost, zaziru od kuhanja krumpira u komadu jer im nikad ne ispadnu kako treba - ili im se raspadnu ili ostanu sirovi, a u nekim osobito nesretnim prigodama dogodi im se i jedno i drugo.
Puno je savjeta za što uspješnije kuhanje krumpira, no moguće je da niste čuli za jedan jako dobar, a vrlo jednostavan. Prema ovom savjetu, krumpire bi trebalo ubosti vilicom. I to je sve.
Logika iza ovog savjeta je jednostavna: ako krumpir bocnete, pomoći ćete da se lakše oslobodi vodena para te ćete spriječiti da se krumpir tijekom kuhanja raspadne. Istovremeno, omogućit ćete mu da se ravnomjernije skuha i skratit ćete vrijeme koje je potrebno za taj proces jer će se toplina u unutrašnjosti krumpira bolje rasporediti.
Zvuči dobro, vrijedilo bi isprobati, a ako trebate i recept s kojim biste uživali u na ovakav način kuhanim krumpirima, imamo ih puno, a ova tri su osobito dobra: