Salata od krumpira mnogima je najdraža vrsta salate, a to nam je sasvim razumljivo, osobito dok proučavamo ovaj recept. Pronašli smo ideju za proljetno izdanje popularne salate, a proljetnom je čini to što se priprema od mladih krumpira te što joj se dodaju mladi luk, peršin i, po želji, malo matovilca ili rukole.
Ako ne pronađete mlade krumpire, koristite one kojih se uspijete domoći, no potrudite se zaobići brašnaste vrste jer bi vam se krumpir mogao raspasti dok se kuha ili nakon što ga pomiješate s ostalim sastojcima.
Proljetna salata od krumpira
Sastojci:
500 g mladog krumpira
1 žlica Dijon senfa
1/2 limuna
4 žlice maslinovog ulja
2 mlada luka
1 ljubičasti luk
svježi peršin
mladi matovilac ili rukola
Priprema:
Kuhajte mladi krumpir u komadu dok ne omekša, procijedite ga i skinite mu koru pa ga narežite na ploške.
Pomiješajte senf s naribanom limunovom koricom i sokom te polako uz miješanje dodajte ulje da dobijete glatku emulziju. Začinite je po želji.
Prelijte krumpire preljevom i lagano promiješajte. Ostavite da odstoji 15 min da krumpir upije okuse. Dodajte narezani ljubičasti luk, nasjeckani mladi luk te matovilac, odnosno rukolu te nasjeckani peršin. Začinite po želji i odmah poslužite.