Volite li salatu od krumpira (a tko je ne voli!), mogao bi vam se svidjeti recept za njenu francusku inačicu. Nemojte da vas riječ "francuska" zavara, u ovoj salati nema ni majoneze ni kiselih krastavaca.
Riječ je zapravo o još jednom načinu pripreme omiljenog jela od krumpira, a posebnost mu daju kremasti preljev na bazi grčkog jogurta i dodatak vlasca, ljutike i prepržene slanine.
Ovo jednostavno jelo sigurno će vam postati jedan od favorita, a može poslužiti kao prilog, predjelo ili samostalan obrok. U hladnjaku se dobro drži do tri dana.
Francuska salata od krumpira
Sastojci:
500 g krumpira
150 g slanine
50 g parmezana
3 žlice grčkog jogurta
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica senfa
1 ljutika
1 vezica vlasca
sol, papar
Priprema:
Operite krumpire pa ih prerežite na 2 dijela (ili 4 ako su veliki) te ih skuhajte i ocijedite.
U međuvremenu pržite slaninu dok ne postane hrskava.
Pomiješajte grčki jogurt, senf, maslinovo ulje, sitno nasjeckanu ljutiku, usitnjeni vlasac, parmezan, sol i papar.
Krumpire narežite po želji na ploške ili kockice pa im dodajte ostale sastojke i promiješajte.