StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Ovakve ‘ptičice‘ još niste probali, a za njih vam treba zanemaren, jeftin komad mesa. Obožavat ćete ovaj način pripreme!

Piše Spiza SD
13. svibnja 2023. - 13:18

Svi obožavamo španske ili španjolske ptičice, tičice, škartocete, škartucete ili kako ih već zvali, bez obzira na to kako ih zvali. Naravno, govorimo o junećim šnicelima nadjenutim suhomesnatim proizvodima i sirom, najčešće uz dodatak tvrdokuhanih jaja i začina. Nije pouzdano poszanto porijeklo ovog jela niti ima li zaista veze sa Španjolskom, no činjenica je da je naširoko poznato, u mane ili više različitim verzijama. Pripema se, naravno, i van granica bivše države, u kojoj je, možda se sjećate, bilo jedno od najpopularnijih jela, a Talijani imaju nekoliko načina pripreme na koje su vrlo ponosni. Jedan od najpoznatijih izvorno potječe sa Sicilije, naziva se bruciuluni, u ostatku Italije i svijeta braciole.

Nekoć se pripremalo od govedine, teletine ili svinjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 11:15