Sigurni smo da ne postoji osoba koja ne voli pizzu. Miješana, sa sirom, morska, veganska pa čak i slatka samo su frakcija dostupnih opcija dostupnih za gurmane diljem svijeta. Ipak, s obzirom na to da je ljepota nadjeva u nepcu "promatrača", tajna dobre pizze je bez sumnje - dobro tijesto.
Donosimo recept koji je jednostavan, ne stvara veliki nered i garantira vrhunsku pizzu.
Tijesto za pizzu
Sastojci:
450 g glatkog brašna
5 g suhog kvasca
5 g soli
5 g šećera
250 ml tople vode
50 ml ulja
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, kvasac, šećer i sol. U drugoj, dubljoj posudi pomiješajte vodu i ulje. U nju dodajte trećinu smjese brašna, kvasca, šećera i soli. Pomiješajte sve kuhačom pa dodajte i drugu trećinu brašna i nastavite miješati. Kada u zdjelu dodate posljednju trećinu brašn...