U posljednje vrijeme čini nam se kako je jesti hobotnicu postalo pomalo neprihvatljivo. Nakon onog hit filma Moj učitelj, hobotnica, postala je svojevrsna zvijezda i sagledali smo je iz sasvim novog kuta. Mnogi je odbijaju jesti jer kažu da je to puno pametna i osjećajna beštija koja se inteligencijom može mjeriti sa psom. Okej, sve pet. Ali što ćemo kad nas uhvati neodoljiva želja sa pekom ili salatom od hobotnice?
Za peku ćete alternativu morati smisliti sami, evo ovako na prvu napamet nam pada oborita riba, priznajte da nije loša ideja, a što se tiče obožavane salate od "hobe", sjetili smo se jednog jako dobrog recepta...
Salata od liganja zadovoljit će vam želju za salatom od hobotnice, a mogla bi vam se još i više svidjeti jer u ovom receptu jedna mala caka jamči sasvim novu dimenziju okusa.
E sad je li i lignja jednako simpatična i pametna kao hoba? Pričekajmo novi dokumentarac, a do tada uživajmo u ovom izvrsnom jelu.
Salata od liganja
Sastojci
500 g liganja
500 g mladih krumpira
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica vinskog octa
5-6 crnih maslina bez koštice
4-5 cherry rajčica
½ ljubičastog luka
nasjeckani peršin
sol, papar
Priprema:
Skuhajte krumpir u kori, ocijedite ga i ogulite.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi ili uljem lagano premažite grill tavu. Začinite lignje narezane na kolutiće solju i paprom pa ih ispecite.
Pomiješajte preostalo ulje, ocat, narezani luk i dobro promiješajte.
Dodajte narezane rajčice, masline i nasjeckani peršin, dodajte narezani krumpir i lignje, posolite, popaprite pa sve pomiješajte i začinite preljevom. Provjerite treba li još soli i papra pa poslužite.
Dobro je i hladno i toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....