Nekima su šnicel, kotlet, bržola ili odrezak sinonimi za odličan ručak, a drugi ih ne mogu smisliti. Uvijek su im nekako suhi i tvrdi, objasnit će vam ako ih pitate zašto ih ne vole. E pa takvi ih jednostavno ne znaju pripremiti kako treba.
Ako vam klasični načini pripreme odrezaka stvaraju probleme, promijenite metodu i meso najprije kratko zapecite na višoj temperaturi, pa ga zatim dovršite u toču na laganoj vatri. Bit će mekani i sočni, a umak ćete s guštom pomazati iz tave.
Odresci u toču
Sastojci:
500 g odrezaka
2 žlice ulja
1 žlica brašna
1 žličica slatke paprike
1 žličica senfa
2 režnja češnjaka
malo peršina ili ružmarina
sol, papar
Priprema:
Odreske istucite, posolite pa ih kratko popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Izvadite ih na tanjur i poklopite.
Smanjite vatru pa na isto ulje dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, a kad češnjak zamiriše dodajte brašno i dobro promiješajte. Čim počne hvatati boju ulijte tople vode, dobro promiješajte pa dodajte senf, crvenu papriku,papar i malo soli.
Odreske vratite u umak pa ih kuhajte na laganoj vatri, poklopljene, uz povremeno miješanje i dolijevane vode sve dok ne omekšaju.
Gotoe odreske pospite sjeckanim peršinom ili ružmarinom te poslužite.