StoryEditorOCM
Slanovolite li pohano?

Jeste li čuli za minhenski odrezak? Nekima je draži od bečkog, zahvaljujući jednom detalju okus mu je bolji i bogatiji

Piše Spiza SD
20. listopada 2023. - 10:58

Svi su čuli za bečki odrezak i po mnogima je on prototip pohanog mesa, no jeste li znali da postiji i minhenski odrezak? U Njemačkoj je gotovo jednako popularan kao onaj iz susjedne države, pa ga neki nazivaju i njemačkim odreskom.

Odlučite li se isprobati recept za ovo jelo, a to biste svakako trebali napraviti ako volite pohano, trebat će vam teleći odresci, koij se tradicionalno koriste u pripremi ovog specijaliteta. Naravno, teletinu možete zamijeniti junetinom ili svinjetinom, koja je također jako popularna kao opcija za ovo jelo.

Posebnost ovog recepta je u tome što se odresci prije paniranja premažu kombinacijom slatke gorušice i hrena, a kako bi bili još ukusniji, umjesto na ulju prže se na otopljenom maslacu.

Jelo se tradicionalno poslužuje vruće s pečenim ili prže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 12:09