Nema do domaće orahovice. Prava je likarija kad vas muči želudac, profinjen je aperitiv, a može poslužiti i kao zgodan poklon ili suvenir. Sve u svemu, itekako ga se isplati napraviti, a ako se na to odlučite - požurite. Orahovac se radi od mladih, još zelenih oraha, a orasi su takvi otprilike upravo sad.
Donosimo vam osnovni, vrlo jednostavan stoljetni recept, a u nastavku ćete pronaći i gurmansku verziju s dodanim začinima. Predlažemo vam da napravite oba pa jedan koristite kao lekire, drugi kao likariju.
Orahovica
Sastojci:
2 l domaće rakije
1 kg šećera
18 mladih zelenih oraha
1 kg šećera
Priprema:
Orahe operite, dobro zarežite sa čeriti strane ili prerežite napola. Poslažite ih u velike staklenke, miješajući ih sa slojevima šećera. Na kraju sve zalijte rakijom i poklopite....