StoryEditorOCM
Savjetiodlična metoda

Zaboravite valjanje u brašno prije prženja: ovo je najbolji sastojak za najhrskaviju friganu ribu i povrće, neće upiti ulje

Piše T. S. M.
5. kolovoza 2024. - 13:26

Volite li fino hrskavu prženu hranu, s koricom laganom i tankom da je to milina, vaš najbolji prijatelj u kuhinji trebao bi postati - kukuruzni škrob. Može i krumpirov. Ma može i tapiokin, ako su vam draže takve stvari. 

Trik je u tome što škrob ima jako finu teksturu i miješanjem s vodom daje žitku smjesu kao stvorenu za friganje ribe, povrća, pilećih krilaca, kozica, liganja ili što ste se već namjerili pržiti. Ali pazite, nije ovo standardna paštela na koju ste pomislili. Ovo je negdje na pola puta između paštele i običnog valjanja hrane u brašno.

image
Shutterstock

Ova odlična caka stiže nam iz azijske kulinarske tradicije, poznae po ljubavi prema vrlo hrskavoj prženoj hrani, ali također i jednostavnosti i brziji pripreme hrane.

Sve što trebate napraviti je pomijeešati vodu i škrob u vrlo rijetku kašu, zatim u tu smjesu umočiti hranu te je potom, prije prženja u dobro zagrijanom ulju, uvaljati u suhi škrob.

Rezultat je fina, tanka korica koja ima još jednu prednost pred paštelom ili valjanjem hrane u brašno - upija manje ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 09:30