StoryEditorOCM
Savjetiovako je ukusniji

Restani krumpir još je bolji uz sitnu, ali bitnu izmjenu. Isprobajte i ubuduće ćete ga praviti samo na ovaj način

Piše Spiza SD
26. studenog 2023. - 14:03

S obzirom na ogromnu popularnost restanog krumpira na području bivše Austro-Ugarske, nije nimalo čudno da postoji puno načina za njegovu pripremu, no u osnovnu se recepturu nitko ne usuđuje dirnuti. A i zašto bi, kad je savršena? Ljepota ovog jela je u jednostavnosti i u kombiniranju dviju tehnika pripreme, kuhanja i pirjanja, zahvaljujući čemu je krajnji rezultat upravo savršeno mekan, a istovremeno fino hrskav.

No i uz poštivanje tradicionalnog načina pripreme ipak ostaje dovoljno prostora za njeno usavršavanje pa tu i tamo nailazimo na vrijedne savjete koje se isplati uvažiti. Evo kako ćete napraviti zaista jako dobar restani krumpir, bez bitnijih izmjena recepta koji već jako dobro poznajete.

Bit će vam potrebna samo jedna sitna izmjena, koja varira ovisno od jela uz koje ovako pripremljen krumpir poslužujete kao prilog. Dakle, ako ovaj prilog planirate poslužiti uz pečeno meso, tada ćete luk zažutiti na masnoći koju je meso pustilo prilikom pečenja. Nema li je dovoljno,  pomiješajte je s masti ili uljem.

Ako, pak, restani planirate poslužiti uz lešo meso, tada ćete ga dok se pirja podlijevati juhom.

Ova dva savjeta možete kombinirati, e tek je to prava stvar.

Ako vam slučajno ipak treba recept, nudimo vam ovaj, a vi unesite predložene izmjene onako kako vam odgovara.

Restani krumpir

Sastojci:

700 g bijelog brašnastog krumpira
2 žlice svinjske masti
1/2 glavice luka
malo mljevene crvene paprike
sol

Priprema:

Skuhajte krumpir u posoljenoj vodi pa ga još vrućeg ogulite pridržavajući ga vilicom. 

Na masti prodinstajte luk do lijepe zlatne boje. Dodajte krumpir narezan na ploške i miješajte, povremeno podlijevajući po potrebi. Posolite, dodajte papriku i pirjajte uz miješnje dok krumpir odozdo ne dobije lijepu koricu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 07:32