StoryEditorOCM
Savjetizdrava i jeftina

Kako savršeno skuhati leću: pripazite na ove detalje, a za bolji okus i lakšu probavljivost dodajte još jedan sastojak

Piše Spiza SD
13. studenog 2023. - 12:59

Leća je u nutricionističkom smislu jako vrijedna, u kulibarskom može biti vrlo zanimljiva, a što se tiče isplativosti iznimno je ekonomična. I lako ju je skuhati. Nekima. Drugi se uporno bore s pravilima njene pripreme i pritom gube pa jedu raskuhan u, kašastu ili djelomično nekuhanu leću. Nemojte da se to i vama događa jer leću je ipak lako skuhati, samo se treba držati nekih pravila.

Ponajprije naučite kako odabrati leću. Kada je želite kuhati u varivima, odaberite zelenu, smeđu ili crnu leću. Crvenu leću najbolje je čuvati za juhe i curry jer će lako postati kašasta. 

Leću prije kuhanja trebate isprati u finom situ ispod mlaza vode - to vamje ujedno prilika za spaziti kamenčiće i zrnje slabije kvalitete. 

Kad je stavljate kuhati,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 07:54